ImagePályázatot adott be a Magyar Katolikus Rádió és a Klubrádió is. Az eddigi tapasztalatokból kiindulva legkorábban fél-egy év múlva szólalhat meg adás a frekvencián.

 

A beadási határnapon, 2010. február 8-án a 92.9 MHz-es budapesti körzeti rádiós jogosultságra hat pályázati ajánlat érkezett:
 

1.

Magyar Katolikus Rádió Zrt.

1062 Budapest Délibáb u. 15-17.

2.

Nature Tv Magyarország Kft.

1016 Budapest Mészáros u. 58/b.

3.

Klubrádió Szolgáltató Zrt.

1037 Budapest Bokor u. 1-3-5.

4.

Televagyok Kft.

1073. Budapest Osvárt u. 9.

5.

Médiacom-Invest Hungary Kft.

1016 Budapest Hegyalja út 22.

6.

Entercorp Kft.

1132 Budapest Kresz Géza u. 14.

A listából a jelenleg csak az országosan fogható, középhullámon sugárzó Magyar Katolikus Rádió, illetve a fél országot lefedõ hálózattal rendelkezõ Klubrádió neve lehet ismert, ám az is észrevehetõ, hogy a Nature Tv Magyarország Kft. székhelye megegyezik a Rádió1-et üzemeltetõ Rádió1 Kft. székhelyével.

A Budapestet és kb. 30 km-es körzetét lefedõ, Gellért-hegyre tervezett körzeti frekvenciát korábban a Radio Deejay nevû, fiatal korosztályt megcélzó kereskedelmi adás használta. A 92.9-re ezúttal csak közmûsor-szolgáltatói pályázatot lehetett benyújtani.

„A frekvenciára vonatkozó pályázati felhívás alapvetõ célja elsõsorban a mûsorszolgáltatási jogosultság vételkörzetében középhullámú jogosultsággal rendelkezõ mûsorszolgáltatók vételi minõségének javítása, másodsorban a budapesti rádiós piac bõvítése, színesítése, a körzeti közmûsor-szolgáltatói rádiós mûsorszolgáltatás minõségi jegyeinek javítása, magasabb értékek megjelenítésének elõmozdítása” – olvasható az ORTT oldalán, a pályázati felhívásban.

2006-ban egyébként már kiírtak egy pályázatot a hullámsáv hasznosítására, ám az eredménytelenül zárult.

(radiosite.hu)