Több mint 30 ezren látogattak el az MTVA rendezvényeire. 

Több mint 30 ezren látogattak el szombaton, a Közmédia Napján a budapesti Millenáris parkba, ahol az érdeklődők betekintést nyerhettek a televízió- és rádióműsorok készítésébe és találkozhattak a közmédia műsorvezetőivel is – közölte az MTI-vel az MTVA sajtóirodája.
A Kossuth Rádió színpadán egyebek mellett a Válasz-utak tizenéves szereplői mondhatták el véleményüket a puskázásról, míg a központi színpadon Weisz Fanni siketnéma modell mutatkozott be – áll a közleményben. A vallási, nemzetiségi és külhoni főszerkesztőség színpadán a Hazajárók című műsor, a kulturális műsorok színpadán pedig a Nyelvőrző című műsorok készítői is felléptek, a Maradj talpon! vetélkedőműsor standján pedig játékosnak is jelentkezhettek a látogatók. Nagy érdeklődés mellett zajlottak a kívánságszínpad produkciói és a Dankó Rádió élő koncertje, valamint a különböző vetélkedők, a lufihajtogatás és kézműves foglalkozások is – olvasható az összegzésben.

A Család-barát színpadon bábszínház, gyerektorna és zenebohóc várta a közönséget, fellépett Gubás Gabi és zenekara, a Csillagszeműek, valamint Szalóki Ági. A konyhában mások mellett Harsányi Gábor és lánya oktatta a palacsintasütés fortélyaira a résztvevőket, Homonnay Zsolt és Polyák Lilla pedig paleo-palacsintát készített. A B épületben az M1 produkciója, A Dal szereplői adtak koncertet, fellépett Kállay-Saunders András, Bogi és ByeAlex, emellett megrendezték a Magyarország, szeretlek! élő vetélkedőjét. Itt láthatták az érdeklődők az 1950-es éveket idéző hír- és fotókiállítást, valamint a rádió- és televízió-történeti múzeum tárlatát, amelyen a közszolgálati rádiózás és televíziózás múltjával és a jelmeztár darabjaival ismerkedhettek meg.
A szabadtéri színpadon napközben a Fele Királyság együttes játszott, Süsü kalandjai színházi előadáson és filmen elevenedtek meg. A Rádiókabaréban fellépett a Karinthy-gyűrűs Szomszédnéni Produkciós Iroda, valamint a Bagi-Nacsa duó. Délután táncházat tartottak és a Fölszállott a páva című tehetségkutató résztvevői is felléptek.
A Közmédia Napján Szabó László Zsolt, az MTVA vezérigazgatója életműdíjat adott át Wacha Imre nyelvésznek a közmédiában eltöltött 50 éves kiemelkedő beszédtanári munkásságának és nyelvművelő tevékenységének elismeréseként.

A Petőfi Rádió is díjat adott át: két győztest hirdetett ki a Nekünk DJ Kell! című tehetségkutató verseny zsűrije: Tenk Lőrinc, azaz B:Azta és a DJ Lennard néven ismert Leczkési Lénárd a Petőfi Rádió rezidens DJ-inek csapatát erősítik a jövőben.
A Közmédia Napja idén is a Szimfonik Live koncerttel zárult: a rendezvényen 16 magyar előadó párokban adta elő egymás dalát, majd összeálltak egy-egy duettre az MR Szimfonikusok kíséretében. A Szimfonik Live-on fellépett többek között ByeAlex, Lovasi András, Bérczesi Róbert, Pásztor Anna, Bocskor Bíborka, a Mystery Gang és Odett is. A koncertet mintegy 17 ezren nézték meg a helyszínen, a felvételt pedig később bemutatják a televízióban és lejátsszák a Petőfi Rádióban is.
(MTI)