Két-két frekvenciával bővült a Lánchíd és a Katolikus Rádió hálózata és nőtt a Rádió 1 lefedettsége is. 

Lassan minden pályázati nyertes elindul: két-két frekvenciával bővült a Lánchíd és a Katolikus Rádió hálózata és – a tendencia megfordulni látszik -, nőtt a Rádió 1 lefedettsége is. Előbbiek tovább terjeszkednek majd a közeljövőben.
Szombathelyen, valamint Kaposváron is elindult a Lánchíd Rádió, a vasi megyeszékhelyen az egykori Rádió Szombathely frekvenciáját „vették be” – az FM 97.1-en szólnak -, Kaposváron pedig a korábban a K1 és a Gazdasági Rádió által használt FM 97.5-ön indultak el.
Gajdics Ottó főszerkesztő elmondta, hogy így a Dunántúlon szinte mindenhol lehet fogni az adót. Hozzátette: a rádió munkatársai igyekeznek minél több helyi és regionális hírt is feldolgozni. „A stáb egyik missziója, hogy a párbeszédet visszacsempéssze a közéletbe, ezért arra kérjük az új hallgatókat is, hogy mondják el véleményüket” – hangsúlyozta.
Még 3 nyertes frekvencia van, amin startra kész a közéleti rádió: Szigetvár FM 98.9, Siklós FM 88.6 és Szeged FM 100.2. Azóta újabb frekvenciapályázaton nem nyert a rádiót üzemeltető Lánchíd Rádió Kft., igaz, alig hirdetett a Médiatanács új tendereket.
 
 
Magyar Katolikus Rádió Tapolcán és Kalocsán is
Ismét bővült a keresztény rádió vételkörzete: a Tapolcai-medencében ezentúl az FM 101.8-on, Kalocsa körzetében pedig az FM 94.5-ön érhetik el a rádió adását a hallgatók.
A tapolcai frekvencia a Balaton egy részét is lefedi, hasonlóan a veszprémi FM 94.6-hoz, ám a lefedettség a tó körül még igen hiányos.
Kalocsán a Magyar Katolikus Rádió eddig is elérhető volt a kiskőrösi FM 91.7-en, az új frekvencia szerepe azonban leginkább az utazók miatt fontos: a budapesti, dunaföldvári, kalocsai adókkal, valamint a hamarosan induló pécsi FM 101.2-vel az egész M6-os autópályán, majdnem végig tökéletes minőségben lesz hallható a rádió.
A pécsi adón túl hamarosan megszólal még a sárbogárdi adás is az FM 96.6-on – ez Fejér megye déli, valamint Tolna megye északi részét fedi majd le.
 
 
Szól a Rádió 1 Mohács
A Baranya és Békés megyére visszaszoruló – egyébként külön tulajdonban és irányítás alatt lévő – Rádió 1 baranyai változata újabb frekvenciával bővült: Pécs és Komló után immáron Mohácson is szólnak Baranya kedvencei az FM 93.8-on.
A bővítéssel a csatorna elérése újabb 30-50 ezer potenciális hallgatóval bővül, valamint javultak a vételi lehetőségei az M6-os autópályán is.

Arról, hogy milyen rádiók indulása várható Magyarországon a közeljövőben, folyamatosan frissített Induló rádiók rovatunkban találhatnak további információkat.

(RADIOSITE.HU)