Befejezi a sugárzást a Táska Rádió, a Kerek1 Rádió és a Periszkóp Rádió is. 

Március 2.-ától szünetelteti a sugárzást a székesfehérvári Táska Rádió, mivel lejárt a csatorna médiaszolgáltatási engedélye és az új pályázatukat még nem bírálta el a médiahatóság. Elhallgat a kerekegyházi Kerek1 Rádió is, a megszűnést fórumunkon jelentette be a kisközösségi adó tulajdonosa. FM frekvencián megszűnik a Periszkóp Rádió adása is, a pécsi kulturális csatorna azonban tovább sugározza műsorát az interneten.
Nem lesz hallható a székesfehérvári Táska Rádió az FM 97.5-ön 2013. március 2-től. A diákrádió 2010 áprilisa óta sugároz műsorokat kisközösségi rádióként, amelynek adásait a város 15 iskolájának a diákjai készítik napról napra. A csatorna frekvenciaengedélye 2013. március 1-ig szólt, amelynek meghosszabbítására múlt év augusztusában pályázatot adott be a fenntartó Lánczos Kornél Gimnázium. A pályázat jelenleg is elbírálás alatt áll, a döntés megszületéséig azonban a Táska Rádió adása szombattól nem lesz hallható a 97.5-ös frekvencián – olvasható közleményükben.
 
A Táska Rádió online folytatja, hozzáteszik: a közel 70 önkéntes szerkesztő, riporter, műsorvezető és technikus továbbra is végzik munkájukat, hogy az online adás folyamatos maradhasson. Mint írják, a Táska Rádió stábja bízik a működési engedély pozitív elbírálásában, és bízik benne, hogy nemsokára újra köszöntheti a hallgatóit az FM 97.5-ön.
Kerekegyháza és Pécs is kisközösségi rádió nélkül marad
A Bács-Kiskun megyei Kerek1 Rádió tulajdonosa, Farkas Gábor a MEDIASITE.HU Fórumon jelentette be a megszűnést: “Eddig tartott. Nem bírjuk tovább. Hamarosan adó lekapcs…”. A rádió tavaly januárban indult, zenei-kulturális adóként üzemelt bő egy éven keresztül a 89.9 MHz-es frekvencián. Megszűnését anyagi problémák indokolják.
Periszkóp Rádió Pécs egyetlen kisközösségi rádiója volt, az elsők között nyert jogosultságot kisközösségi rádiós frekvenciapályázaton, 2006-ban. Műsorát a 97.1 MHz-es belvárosi frekvencián sugározta. Gondot jelentettek a főleg underground és alternatív zenei stílusokat, illetve helyi kulturális tevékenységeket bemutató csatorna számára a kis vételkörzet és a kisközösségi médiaszolgáltatással járó műsorbeli, törvényi kötelezettségek.
 
Idén még további két kisközösségi rádió fejezte be a sugárzást, februárban a budapesti Fúzió Rádió és a miskolci Szinva Rádió is kérte médiaszolgáltatási szerződésének megszüntetését.
 
A kisközösségi rádió olyan típusú csatornát jelent, mely egy adott közösséghez szól és vételkörzetét, illetve műsorát tekintve is erősen korlátozott. A kisközösségi rádiózás célja, hogy lehetővé tegye olyan rádiók működtetését a kistelepüléseken és kisebb közösségekben, amelyekben nem lehetséges egy helyi rádió gazdaságos működtetése, de a helyi közösség igényelné egy neki szóló rádióadó létét, valamint, hogy lehetőséget nyújtson azon intézményeknek, amelyek a rádiózással egy speciális hallgatói kör igényeit elégítenék ki.
(RADIOSITE.HU)