Immáron a Part FM és a Helikon Rádió is hálózatos struktúrában szól. 

A Médiatanács november 25-i döntése értelmében mostantól napi 20 órában egyezik a siófoki 92.6 MHz és a fonyódi 101.3 MHz műsora, immáron mindegyiken a Part FM hallható. Ezt a megoldást választotta a Helikon Rádió is, pár hete mindhárom frekvenciájukon – szintén napi 4 óra híján – ugyanaz a műsor.
Korábban csak Siófokon és csaknem 50 kilométeres körzetében szólt a Part FM, a Balaton nyugati medencéjében pedig annak „klónja” volt elérhető, a szintén körülbelül 50 kilométeres körben sugárzó Balaton FM. Ez inkább kényszerű megoldás volt, mintsem ideális, egyrészt gátolta azt az eltérő név, hogy egy erős márka épüljön a tó környékén, melyet minden helybéli és ott nyaraló rádiózó ismerhet, másrészt technikailag nehezebb és költségesebb volt az eddigi struktúra, melyben többek közt az élő műsort is csak kompromisszumokkal lehetett kivitelezni.
lépés nem járt elbocsátásokkal, ugyanis a két rádió korábban is egy stúdióban készült, csak az eddigi működés dupla annyi energiát emésztett fel.

A szóban forgó rádiók tesztjei két éve indultak, így logikus volt a döntés, hálózatba kapcsolódni ugyanis a jelenlegi szabályok szerint csak két év elteltével lehet (kivéve, ha eleve így pályázik az üzemeltető cég, ám akkor a helyi tartalom hiánya miatt kevesebb ponttal száll ringbe a vállalkozás a frekvenciatenderen, így az egy kockázatos verzió).

A változással a Part FM a Balaton egész területén elérhető lett, és várhatóan az autósok számára kényelmes automatikus frekvenciaváltás (AF) szolgáltatás is rövidesen aktív lesz.

Zala megye rádiója a Helikon
Egy hónappal korábban a Helikon Rádió is meglépte a fentieket, a Médiatanács október 14.-i döntésével most már ők is hálózatban sugároznak. Korábban a nagykanizsai (FM 95.6) és keszthelyi (FM 99.4) adás ugyan 100%-ban egyezett, ám Zalaegerszegen (FM 95.8) teljesen más szólt.
November végétől azonban már a Part FM-hez hasonlóan náluk is napi 20 órában szól a központi műsor, napi 4 órában pedig a helyi adás, mindhárom frekvencián. A váltással az eddigi vételkörzet-bővítés helyett a hálózatos struktúra egyik pozitívumaként újra hallható lokális tartalom Nagykanizsán is (eleinte a Kanizsa Rádió napi 24 órában, teljes mértékben eltért az akkor még csak Keszthelyről sugárzó Helikon Rádiótól).

Helikon Rádió a három frekvenciával csaknem egész Zala megyét lefedi.

A Part FM leginkább a 18-59 éves korosztályt célozza, míg a Helikon Rádió elsősorban a 18-49 éveseknek készül, formátumukat tekintve mindkét csatorna egyaránt a Hot AC vonalra pozicionálható. Műsorkínálatukban a zenei sávokon kívül számos helyi érdekű magazinműsor is hallható.
(RADIOSITE.HU)