Rádióhallgatás a nyár elejéig.

Magyarországon a rádióhallgatók száma változatlanul magas – derül ki a TNS Hoffmann-Mediameter konzorcium 2016. március-júniusi időszakra vonatkozó kutatási eredményeiből.
Naponta országosan 5,7 millióan, míg a fővárosban több mint 1 millióan rádióznak a 15 éves és idősebb magyar felnőtt lakosságban. Az országos érték már megérzi a szokásosnak mondható nyár eleji visszaesés közeledtét, de a fővárosi nem változott érdemben az előző hullámhoz képest.
A Class FM-et a 15 éves és idősebb korosztály körében 2016. március-június között naponta átlagosan csaknem 2,7 millióan hallgatták. A Music Fm közönsége 900 ezres, a Sláger FM hallgatósága a félmilliót közelíti. Százezer feletti táborral még az InfoRádió (113 ezer) rendelkezik. Egy átlagos napon a Lánchíd Rádiót 86, a Jazzy-t 77, a Klasszik Rádiót 57 ezren hallgatták.
A fővárosban a Class FM-et 446 ezren, a Sláger FM-et 290 ezren, a Music Fm-et 254 ezren hallgatták naponta. Az InfoRádió napi hallgatótábora 84 ezres, a Jazzy-é 53 ezres, a Klasszik Rádióé és a Lánchídé 50 ezer alatti.
Budapesten a rádióhallgatók száma több mint 1 millió fő.

Részletes adatok:

 
LETÖLTÉS (PDF)

(RADIOSITE.HU)