Megérkeztek az novemberi GfK-Ipsos hallgatottsági adatok.

2012 novemberében a 15 év feletti magyar lakosság 74%-a, vagyis több mint 6.300.000 fő hallgatott rádiót egy átlagos napon – derül ki a GfK és az Ipsos országos rádióhallgatottsági felméréséből. Ez az érték kiemelkedőnek számít, hiszen a teljes rádiós piaci elérés még egyik hónapban sem volt ilyen magas az eddigi idei évet tekintve. A rádiózással töltött idő – szeptemberhez képest valamelyest növekedve – az utolsó őszi hónapban naponta átlagosan 7 perc híján 4 óra volt.

A korábbi hónapokhoz képest 2012 novemberében is tovább növekedett a rádiók által elért lakosság aránya úgy egy átlagos hétköznapot, mint egy átlagos hétvégét tekintve is. Egy novemberi átlagos hétvégi napon elért hallgatók aránya a 15 év feletti lakosság körében 68,2% volt, ami az idei évben a legmagasabb hétvégi elérést jelenti. A hétköznapokon is növekedett a rádiók által elért közönség nagysága októberhez képest, de az itt elért 76,3%-os lakossági elérés nem döntött „csúcsot” a korábbi hónapokkal való összehasonlításban.

A napi hallgatottsági görbék alapján azt tapasztaljuk, hogy a korábbi hónapokhoz képest novemberben hétköznap 8 és 10 óra között emelkedett a hallgatottság, míg hétvégén délelőtt 9 és 10 óra, illetve délután 13 és 15 óra között kapcsolódtak be a szokásosnál többen valamely rádió adásába.

Módszertan

Kutatási adatok:

  • Adatfelvétel ideje: 2012. november 2-15., napi egyenletes almintán
  • Módszertan: hibrid: telefonos (CATI), részben online (CAWI) 
  • Mintanagyság: 2.000 fő

Mintaelemszámok, hibahatár: az ábrákon jelölve!


Adatok 

LETÖLTÉS (PDF) 

(forrás: Ipsos-GfK)