Megérkeztek a márciusi hallgatottsági adatok!

2011. márciusában (egy átlagos hétköznapon vagy egy átlagos hétvégi napon) a 15 évnél idősebb magyar népesség 88,7 százaléka, azaz 7 555 000 fő hallgatott rádiót. A naponta rádiózásra fordított idő a hallgatók körében átlagosan 4 óra 26 perc volt.

A múlt hónapban a napi hallgatottsági görbe csúcspontja tovább növekedve az előző hónapban mért adatokhoz viszonyítva meghaladta a 30 százalékos hallgatottságot a reggeli csúcsidőszakban. Az intenzív délelőtti rádióhallgatás utáni jellemző kiemelkedési pont – délután 3 óra – hallgatottsága is jelentősen növekedett, és a februári 17 százalékos érték után márciusban elérte a népesség több mint ötödét, 20 százalékos érték fölé emelkedett.

A rádióhallgatók rendkívül lojálisak a választott rádiócsatornájukhoz, a márkát jellemző zenei stílushoz, megszokott műsorvezetőkhöz, ismert és megkedvelt információtartalomhoz. A rádióhallgatók háromnegyede egy kiválasztott rádió műsorfolyamát kíséri figyelemmel a nap folyamán, míg további közel 20 százalékuk két csatornát is rendszeresen hallgat. 

A 15 évesnél idősebb rádióhallgatók közel 60 százaléka folyamatosan, megszakítás nélkül kíséri figyelemmel a rádióműsorokat. A rádióhallgatás átlagos időtartamát figyelembe véve – mely márciusban – 4 óra 26 perc volt – láthatjuk, hogy a rádiók különleges, megszokott társként kísérik végig a rádióhallgatók aktív napjának jelentős részét.

Módszertan

Kutatási adatok: 

  • Adatfelvétel ideje: 2011. március 1-14., napi egyenletes almintán
  • Módszertan: hibrid: telefonos (CATI), részben online (CAWI) 
  • Mintanagyság: 2000 fő

Mintaelemszámok, hibahatár: az ábrákon jelölve!

Adatok 

LETÖLTÉS (PDF, 123,8 KB) 

(forrás: Ipsos-GfK)