Megérkeztek az augusztusi hallgatottsági adatok.

A nyár utolsó hónapjában a reggeli rádiózás mértéke már elérte az aktív hónapokban jellemző szintet – derül ki a GfK Hungária – Ipsos legfrissebb rádióhallgatottsági kutatásának adataiból. 2011 augusztusában az előző hónapokhoz hasonlóan a rádiók által elért közönség aránya 72%-ot tett ki, azaz egy átlagnapon a 15 év feletti hazai lakosság körében 6.145.000 fő hallgatta minimum 15 percet valamely rádió adását.

A rádiók szempontjából egyik legjelentősebb idősávban, azaz reggel 6 és 10 óra között a lakosság 57%-a kapcsolódott be valamely rádió reggeli műsorába, amely igen jelentősnek tekinthető egy nyári hónap esetében. Főként a hétköznap délelőtti hallgatottság volt kiemelkedő, de hétvégén is jelentős volt ezen idősávban a rádiók hallgatottsága.

Nemcsak reggel 10 óráig volt magas a hallgatottság, hanem az azt követő időszakban, azaz a 10-től 12-ig tartó idősávban is, hiszen a hazai lakosság 34%-a követte valamely rádiócsatorna adását, ami az idei év legmagasabb hallgatottsági értéke ebben a napszakban. Ezen növekedés hátterét vizsgálva az látható, hogy elsősorban a vidéki lakosság körében emelkedett a rádióhallgatás a délelőtti idősávban.

A teljes nyári időszakot tekintve azt érdemes kiemelni, hogy 2011-ben a rádiók egy nyári átlagnapon 131 ezer hallgatóval többet értek el, mint tavaly ugyanebben az időszakban.

Módszertan

Kutatási adatok:

  • Adatfelvétel ideje: 2011. augusztus 1-14., napi egyenletes almintán
  • Módszertan: hibrid: telefonos (CATI), részben online (CAWI) 
  • Mintanagyság: 2.000 fő

Mintaelemszámok, hibahatár: az ábrákon jelölve!


Adatok 

LETÖLTÉS (PDF, 116 KB) 

(forrás: Ipsos-GfK)