ImageAz év utolsó hónapjában is jelentõs mennyiségû idõt töltött a magyar lakosság rádiózással, különösen reggel 7 és 9 óra között, illetve a délután 14 és 15 óra közötti idõsávokban.

Az év utolsó hónapjában is jelentõs mennyiségû idõt töltött a magyar lakosság rádiózással, különösen reggel 7 és 9 óra között, illetve a délután 14 és 15 óra közötti idõsávokban.

2010 decemberében (egy átlagos hétköznapon vagy egy átlagos hétvégi napon) a 15 évnél idõsebb magyar népesség 87 százaléka, azaz 7 406 000 fõ hallgatott rádiót, a naponta rádiózásra fordított idõ a hallgatók körében pedig átlagosan 4 óra 10 perc volt.

Decemberben az ünnepekre való készülõdés miatt még inkább jellemzõ volt az a tendencia, hogy hétköznap a rádióhallgatás jelentõsebb mértékû, mint a hétvégi napokon.

A rádióhallgatás napi görbéje a korábbi hónapokhoz képest kisebb eltérést mutat abban a tekintetben, hogy decemberben korábbra tolódott a mûsorokba való bekapcsolódás ideje. A kora reggeli 7 és 8 közötti idõsávban tapasztalt hallgatottság kiemelkedõ volt a korábbi hónapokhoz viszonyítva, hiszen a lakosság majdnem harmada bekapcsolódott ebben az idõben valamely rádió mûsorába.

A délelõtti hallgatási maximum is korábbra tolódott, így az átlagnapi hallgatottság délelõtt 8:45-kor érte el a csúcsot, egy órával korábban, mint a megelõzõ hónapokban.

A kora délutáni hallgatottság is megváltozott a novemberi hónaphoz viszonyítva, hiszen a kimagasló kora reggeli hallgatottság mellett a kora délutáni elérés is jelentõsebb volt decemberben: 14:00 és 15:00 között 21 százalékos elérés volt jellemzõ, azaz ebben az idõsávban a magyar lakosság ötödét lehetett elérni a különbözõ rádióadókon keresztül.

Módszertan

Kutatási adatok:
• Adatfelvétel ideje: 2010. december 1-14., napi egyenletes almintán
• Módszertan: hibrid: telefonos (CATI), részben online (CAWI)
• Mintanagyság: 2000 fõ

Mintaelemszámok, hibahatár: az ábrákon jelölve.

Adatok

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

 

Kapcsolódó fórumtéma: http://www.radiosite.hu/forum/viewtopic.php?f=13&t=551

(forrás: Ipsos & GfK)