Zumbázni hívja a miskolciakat a kereskedelmi rádió. Zumbázni hívja és várja a miskolciakat a város egyetlen kereskedelmi rádiója június 9-re, a Rádió M a Guinness-rekordot szeretné megdönteni a sajátos tánccal.

 

Tóth-Szántai József, a rádiót működtető társaság ügyvezetője hétfői sajtótájékoztatóján elmondta, hogy június 9-én, délután három órakor kezdődik a nem mindennapi esemény, az elsődleges cél – a korábbi rekord megdöntésén túl – együtt tölteni a helyiekkel egy kellemes délutánt, amivel átadhatják magunkat a tánc örömének.

 

A szakirodalom szerint a zumba főként latin tánclépések keverékéből álló, vidám, táncos fitnesz irányzat, bulizós mozgás pörgős ritmusokra.

 

A Guinness magyar rekordot Baja tartja, 1597-en táncoltak egyszerre még 2010-ben, a világrekordot pedig a közelmúltban állították fel Ausztráliában, a földrész egyik városában 3105-en zumbáztak.

 

Miskolcon mind a két rekord megdöntésére készülnek, a tervek szerint érkeznek táncolni Budapestről, Szolnokról, Szombathelyről, Debrecenből, Egerből, Hajdúszoboszlóról is.

 

A rekordkísérletre a zumba legismertebb művelői – Samuel Salazan amerikai, Jorge Proano kolumbiai, valamint Mezei Eszter és Horváth Ádám – is jelezték részvételüket, és miután a zumba őshazája Kolumbia, így természetesen Bogotából is érkezik vendég.

(RADIOSITE.HU)