ImagePéldanélküli együttmûködés valósul meg a félsziget fesztivál idejére a radiocafé 98,6 és az Erdély FM között. A Budapesten és 60 km-es körzetében fogható rádió és a marosvásárhelyi székhelyû, online hallgatható Erdély FM  naponta több alkalommal számol be közösen a legnagyobb romániai fesztivál történéseirõl.

 

A hazai hallgatók a hétvégén a „feleshírekben” hallhatnak élõ bejelentkezést az Erdély FM riportereitõl, de a Music Café címû mûsorban egy 15 perces összeállítással is jelentkeznek a marosvásárhelyi rádió munkatársai.

Rádiócafé 98,6 és az Erdély FM vezetõi nem titkoltan az összetartozás érzésének erõsödését várják a kezdeményezéstõl. Vélekedésük szerint a közös mûsorok egyfajta szimbólumai az Európai Uniónak, hiszen Románia csatlakozásával már nemcsak a rádióhullámok számára nincsenek határok a két szomszédos ország között.

A két rádióállomás tervei között szerepel a megállapodás kiterjesztése a Sziget-Fesztivál idejére is, sõt, szeptembertõl kölcsönös mûsorcserékkel kívánják ápolni a kapcsolatot.

(radiosite.hu összeállítás)