ImageMolnár Pál az MR1-Kossuth Rádió, Mikó Róbert az MR2-Petőfi Rádió új főszerkesztője – erõsítette meg Szabó László, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelõ Alap tanácsadója hétfõn az MTI-nek.

 

Kinevezésükrõl Fazekas Csaba, az alap vezérigazgatója január 24-i hatállyal döntött. Molnár Pál dolgozott a Népszavánál, a Magyar Nemzetnél és a Heti Válasznál, 2004 óta a Magyar Rádió munkatársa, 2009 májusától társadalompolitikai szerkesztõség vezetõjeként, a Vasárnapi újság szerkesztõjeként és riporterként dolgozott.

Mikó Róbert eddig az MR2-Petõfi Rádió technikai rendezõje volt. Jónás István, a közrádió vezérigazgatója december elsején nevezte ki Gazsó L. Ferencet, a Magyar Hírlap korábbi fõszerkesztõjét az MR1-Kossuth Rádió, Koltay Gergelyt, a Kormorán együttes alapítóját, a rádió szórakoztató zenei szerkesztõségének egykori vezetõjét az MR2-Petõfi Rádió élére. Õk azóta intendánsként dolgoznak a közrádióban.

Szabó László a vezetõi szintek elhatárolásáról szólva az MTI-nek elmondta: az intendánsok feladata, hogy a fõadók programját, mûsorkínálatát kialakítsák, míg az alap munkatársaként dolgozó fõszerkesztõk a mûsorok gyártásáért felelnek.

Kapcsolódó fórumtéma:
http://www.radiosite.hu/forum/viewtopic.php?f=13&t=210

(forrás: e-MaSa)