Megkapták a korábban a Sztár FM által használt 102.1-et, igaz csak év végéig.

A Magyar Katolikus Rádió kapta meg a fővárosi 102.1 MHz-en való médiaszolgáltatás jogát a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsának mai döntése értelmében. 

Ahogy már korábban is írtuk, a frekvenciára nem kellett pályázni, hanem egy lényegesen leegyszerűsített, kijelölésen alapuló hasznosítás eredményeképp lehetett ajánlatot tenni, a Médiatanács által meghatározott kritériumok (l. korábbi cikkünk) alapán.

Egyedüli ajánlattevőként a Magyar Katolikus Rádió nyerte el a sávot 2011. december 30-ig. A középhullámon való megszűnése után ez lesz a harmadik FM frekvenciája a médiaszolgáltatónak a székesfehérvári 96.1 és a szombathelyi 107.4 MHz mellett (amik még nem indultak el).

Mivel a felhívás alapján a médiaszolgáltatási jogosultság a holnapi naptól él és a stúdió, a moduláció (stúdió-adó közti kapcsolat), valamint az eddig a Sztár FM-et sugárzó Széchenyi-hegyi adótorony is készen áll, elképzelhető, hogy már pár napon belül elindul a sugárzás.

A Magyar Katolikus Rádió jelenleg csak az interneten, az Eurobird 9A műholdon a közszolgálati multiplexben, illetve számos kábelszolgáltató kínálatában érhető el.

(RADIOSITE.HU)