Komoly nézeteltérések vannak a hatóság és a Klubrádió között. A Médiatanács szerint új eljárásra utasították a hatóságot a 95.3-as frekvenciapályázat kapcsán, a Klubrádió szerint nem. A másik, 92.9 MHz-es frekvencia ügyében kapott egy pofont a baloldali beszélgetős rádió.  

„A Fővárosi Ítélőtábla 2012. március 14-én meghozott ítéletében döntött a Budapest 95.3 MHz-es pályázati eljárás tárgyában, amellyel új eljárásra utasította a Médiatanácsot.
A törvény alapján a megismételt eljárás ügyintézési határideje az ügyiratoknak a Hatósághoz érkezését követő napon, jelen esetben május 4-én kezdődik, mivel a Fővárosi Ítélőtábla május 3-án küldte vissza az NMHH-nak a Budapest 95.3 MHz-es pályázati eljárás ügyiratait.
A Médiatanács a rendelkezésére álló 8 napos határidőn belül eleget tett jogszabályi kötelezettségének, miszerint a Budapest 95.3 MHz-es pályázati eljárásban résztvevő ügyfeleket (pályázókat) értesíti a megismételt eljárás megindulásáról.” – áll a Médiatanács közleményében.

A Klubrádió másként látja

„Hazudik az NMHH!
Újabb megnyilatkozásával a NMHH ismét bemutatta, nem a magyar médiarendszer demokratikus működésének biztosítása, hanem saját uralmának kiterjesztése a célja. Egyértelművé tette, ha eddig egyáltalán kétséges volt: nem célja a tisztességes eljárás, hiszen még a jogerős bírósági ítéletben megfogalmazott kötelességeinek sem hajlandó eleget tenni, ahogyan ez a május 9-i közleményéből világosan kitetszik.
1. A Fővárosi Ítélőtábla nem úgy általában utasította új eljárásra a Médiatanácsot a 95.3 MHz frekvencia ügyében, hanem kizárólag a jogellenesen győztesnek hirdetett Autórádió kft. kizárására és az ennek megfelelő  új végeredmény kihirdetésére vonatkozóan. Ebből adódóan nem megismételt eljárás a feladata, hanem a korábbi törvénytelenségek kijavítása.

2. Nem május 4-én kezdődött az ügyintézés határideje, hanem egy hónappal korábban, április 4-én, a jogerős ítéletet kézhezvételékor. Az ítélet végrehajtásához szükséges információk magában az ítéletben rendelkezésre állnak.  Április 4-ét követően semmilyen új irat nem keletkezett a Fővárosi Ítélőtáblánál, amely a Médiatanácsnál ne állt volna korábban is rendelkezésre. Tehát az azok visszaérkezéséhez kapcsolt „határidő” üres kifogás csupán. 

3. A Médiatanács köteles lett volna az ítéletben szabott rendelkezéseknek haladéktalanul eleget tenni, most viszont kitűnik, hogy nemcsak késlekedik annak végrehajtásával, de nem is azt teszi, amire az ítéletben kötelezték. 
 
Miután a közakaratnak ellentmondó pályázati feltételekkel lebonyolított versenyben még törvénysértő határozatot is hozott a Médiatanács, majd a jogerős bírósági ítéletben foglaltaknak nem engedelmeskedett, végleg elvesztette legitimitását, bemutatta a ráosztott feladatok ellátására való teljes alkalmatlanságát. Szavai súlytalanná váltak, határozatainak érvényessége ezért erősen megkérdőjelezhető, távozása a magyar közéletből sürgető szükségszerűség.” – adta hírül álláspontját a Klubrádió.

Itt az újabb pofon?

Gazdaságilag tenné lehetetlenné a médiatörvény módosításához benyújtott új javaslat a Klubrádió működését – közölte az LMP frakcióvezető-helyettese.

Szabó Csaba fideszes képviselő, Hollókő polgármestere nyújtotta be hétfőn este a médiatörvény módosításaihoz kapcsolódó javaslatát, amely gyakorlatilag ellehetetlenítené a Klubrádiót – írta blogján Karácsony Gergely, az LMP frakcióvezető-helyettese.

A képviselő által „lex Klubrádiónak” nevezett javaslat szerint „amennyiben a pályázati eljárás tárgya az Rttv. alapján műsorszolgáltatási jogosultság megszerzése, gyakorlása, valamint a pályázati eljárás nyertese és a Médiatanács között a műsorszolgáltatási vagy a médiaszolgáltatási hatósági szerződés nem jött létre, a nyertes pályázó kizárólag kereskedelmi médiaszolgáltatóként működhet”.

Ez az LMP-képviselő szerint azt jelenti, hogy a Klubrádió által a bíróságon visszaperelt – még az ORTT-től pályázat útján elnyert – 92.9-es frekvenciát közösségi frekvencia helyett kereskedelminek lehessen átnevezni – írja a HVG.hu.

(forrás: Médiatanács, Klubrádió, HVG.hu)