ImageAugusztusban növekedett a lakosság körében a rádióhallgatottság az elõzõ hónaphoz képest – állapította meg a GfK és az Ipsos közös felmérése – írja a Világgazdaság Online.

 

A nyár utolsó hónapjában a 15 évnél idõsebb magyar népesség 89,5 százaléka, azaz 7 619 000 fõ hallgatott rádiót, és a naponta rádiózásra fordított idõ a hallgatók körében átlagosan 4 óra 20 perc volt, amely 20 perccel több az elõzõ hónaphoz képest.

Legmagasabb hallgatottság a reggeli, délelõtti idõszakban – 6 órától 10 óráig – volt jellemzõ, mely az összes rádióhallgatási idõ több mint harminc százalékát tette ki. A rádióhallgatás a csúcsot egy átlagos napra vonatkozóan ebben a hónapban is 9 órakor érte el, amikor is a 15 évesnél idõsebb lakosság majdnem egyharmada kapcsolódott be a különbözõ reggeli mûsorokba.

A korábbi hónapokhoz képest augusztusban a hétköznapi rádióhallgatás volt jelentõs mértékû, az átlaghétköznapra vonatkozó elérés a 15 évnél idõsebb hazai lakosság körében 74,5 százalékos volt, ami az idei évben a legmagasabb értéket jelenti. Egy augusztusi átlag hétköznapon a rádiózásra szánt idõ a hallgatók körében átlagosan 4 óra 26 perc volt.

A 15-49 évesek körében országosan a Class FM a legnépszerûbb, de szorosan a nyomában van a Neo FM.

Budapesten már árnyaltabb a kép: a Class FM vezet, és szorosan követi a Rádió 1. A Neo FM a negyedik helyre szorult, a Juventus is elõtte van. A fõvárosban 1000 fõbõl ebben a korosztályban 122 hallgatja átlagosan a Class FM-et, és 102 a Neo FM-et.

A hétvégi rádióhallgatás valamivel kisebb mértékû volt a megelõzõ hónapokhoz képest, ám az átlag hétvégi napra vonatkozó elérés a 15 évnél idõsebbek körében még így is 61,7 százalékot tett ki. A GFK a nyári hónapnak tudja be ezt a hallgatottsági szintet.

(forrás: Világgazdaság Online)