ImageFestõi környezetben, a zsámbéki romtemplom (Corvin János utca) melletti szabad területen kerül megrendezésre a Zsámbék Jazz Open elnevezésû fesztivál. A 2008. június 27. és július 5-e közötti négy hétvégén, (pénteki napon) ismert magyar-, és amerikai mûvészekkel egy színpadon mutatkozhatnak be a rendkívül tehetséges, hazai, fiatal jazz-muzsikusok – írja a Zene.hu.

 

 

A koncertek 19 órakor kezdõdnek. (Rossz idõ esetén a a zsámbéki Mûvelõdési Házban lesznek megtartva)
Festõi környezetben, a zsámbéki romtemplom (Corvin János utca) melletti szabad területen kerül megrendezésre a Zsámbék Jazz Open elnevezésû fesztivál. A 2008. június 27. és július 5-e közötti négy hétvégén, (pénteki napon) ismert magyar-, és amerikai mûvészekkel egy színpadon mutatkozhatnak be a rendkívül tehetséges, hazai, fiatal jazz-muzsikusok. A koncertek 19 órakor kezdõdnek. (Rossz idõ esetén a a zsámbéki Mûvelõdési Házban lesznek megtartva – Etyeki u.4.)

Az idei elõadássorozat érdekessége – mivel a Magyar Rádió elsõ ízben, 1998-ban rendezte meg a jazz tehetségkutató versenyt, – a tízéves jubileumról való megemlékezés. A megmérettetés gyõztesei és elõkelõ helyezettjei, eddig minden esztendõben meghívást kaptak a Zsámbék Jazz Open fesztiválra. A mostani mûsorban fellép – többek között – a három éve visszavonult Pocsai Kriszta jazz énekesnõ, aki ez alkalommal tér vissza a jazz-pódiumra. Továbbá Koós-Hutás Áron, a Tomsits Rudolf Jazz Trombita Tehetségkutató verseny gyõztese, úgyszintén az elõadók sorát színesíti. (Az elsõ helyezettel felvett jutalom CD „I Remember Clifford” címmel már kapható a boltokban).

Király Lõrinc szobrászmûvész ötlete alapján az elsõ koncertsorozatra 2000-ben került sor, mely az óta hagyománnyá nemesült. Maloschik Róbert, az MR3- Bartók Rádió jazz-zenei szerkesztõje, az elsõ (jún.27-i) hangversenyt az idén elhunyt szobrászmûvész emlékének ajánlja (In Memoriam Király Lõrinc). A rögzített felvételeket késõbbiekben az MR3- Bartók Rádió, egy adott idõpontban sugározza.

(forrás: Zene.hu)