Fellebbeztek, miután az NMHH felmondta a szerződésüket.  Fellebbezett a Neo FM-et üzemeltető FM1 Zrt. a Médiatanács döntése ellen, amely felmondta a kereskedelmi rádió műsorszolgáltatási szerződését a fennálló csaknem 750 milliós tartozás miatt – értesült a Népszabadság.

A Médiatanács június 20-án hozta meg döntését, Kiricsi Karola, a testület szóvivője akkor azzal indokolta a döntést, hogy a Neo FM-et működtető cég menedzsmentje nem élt azzal a mentőcsomaggal, amelyet a hatóság korábban számára kidolgozott. A hatóság ezt nem tudja másként értelmezni, mint hogy a rádió vezetése lemondott a csatornáról és bezárta a rádiót.

A Neo FM-et működtető FM1 Zrt. június 19-én kért csődvédelmet, még mielőtt lejárt volna a médiahatóság által a kereskedelmi rádió tartozásainak rendezésére adott határidő. Az FM1 Zrt. egyik tulajdonosa, Horváth László akkor azzal indokolta lépésüket, hogy nem tudtak részesedni az állami hirdetésekből, csak a konkurens Class FM. Az FM1 Zrt. a hatóságnak 500 millió forintos váltót ajánlott fel a tartozás fejében, és jelezték, hogy a közel 153 millió forintos, még be nem fizetett bankgarancia nem része az NMHH felé fennálló tartozásuknak.

Ezt a váltót azonban a médiahatóság nem fogadta el, még aznap jelezte, hogy a felajánlott váltó elfogadásának jogi és gyakorlati akadálya is van, ezért a hatóság számára az nem más, mint egy darab papír, hiszen azt a Médiatanács hatósági jogkörében eljárva a hatályos jogszabályok alapján nem tudja elfogadni. Az ígérvény elfogadása praktikus akadályokba is ütközik, hiszen ez olyan lenne, mintha valaki a gázszámláját egy darab cetlivel szeretné kiegyenlíteni, amire azt írja, hogy „váltó”.

A Neo FM-et működtető FM1 Zrt. a legfrissebb eredménykimutatások szerint 2010-ben és 2011-ben is veszteséget produkált. 2010-ben 1,14 milliárd forintos nettó árbevétel mellett 713 millió forint veszteséget termelt. Az árbevétel 2011-ben 641 millióra zsugorodott, a veszteség pedig 1,2 milliárdra nőtt. Ezzel szemben a Class FM-et működtető Advenio nyereséges. 2010-ben 2,4, 2011-ben pedig 2,3 milliárd árbevételt könyvelhetett el, tavalyelőtt 161 millió nyeresége volt, 2011-ben pedig csaknem 54 millió. 

(forrás: Népszabadság)