Image„A Rádió Q 99.5 – Minõség hangja május óta az ORTT-tõl nyert pályázat kötelezettségeinek megfelelelõen 1,2 millió emberhez képes szólni. Ám az Antenna Hungária a szerzõdésben rögzített sugárzási feltételeket többszörös egyeztetés ellenére sem teljesítette. Ezért november elsejétõl a Rádió Q 99.5 mindaddig felfüggeszti adásait, amíg a szlogenjében is ígért magas minõség feltételei nem biztosítottak…″
 
A fenti közleményt adta ki kedden a Rádió Q vezetõsége, mától (november 1.) pedig valóban fehérzaj hallható a 99.5-ös budapesti frekvencián.
Update: Az adó decemberben újraindul!
 

„Ez volt az utolsó lehetõségünk; ha a korábbi feltételekkel sugárzunk tovább, hiteltelenné válunk hallgatóink és meglévõ vagy potenciális szakmai és pénzügyi partnereink szemében” – kommentálta a döntést az MTI-nek Csiszár Jenõ, a RádióQ 99.5 – A minõség hangja programigazgatója.
 
Csiszár Jenõ megjegyezte: fél év alatt nem sikerült elérni az AH-nál, hogy kocsirádiók automata keresõje megálljon a Rádió Q 99.5-n. Utalt arra: már csak azért is furcsa a helyzetük, mert az adó a közlekedés, a kultúra és a zene mellett épp a fogyasztóvédelem témáját kezeli hangsúlyosan.

A rádió adása a mûsorszünet ideje alatt az interneten tovább hallgatható.

Hallgassa meg az utolsó 10 percet! A felvétel Enyingen készült.
(Radioweb összeállítás)