Leigazolta a műsorvezetőt az új rádió. 

A Stenk értesülései szerint az újrainduló 96.4 Rádió 1 Esperes Ákost igazolta le a reggeli idősávjába. Közben úgy tűnik, a Rádió 1 várható restartja körül megújul a stílusban – gyaníthatóan – nagyon hasonló Petőfi Rádió.
A Rádió 1-ről és a feladatról Esperes annyit árult el a Stenknek, hogy a reggeli műsorba a programigazgató kérte fel, ami kapóra jött, hiszen új kihívásra vágyott. 
Szerinte egyelőre az a lényeg, hogy „induljon be a verkli és szóljon a zene”, a rádió menedzsmentje által rendelt felmérés alapján pedig az derült ki, hogy a megkérdezettek 70 százaléka a kedvenc rádiójának mondaná a Rádió 1-et, ha az olyan lenne, mint 2011-ben megszűnt elődje – ez predesztinálja azt, hogy mit hallhatunk majd napokon belül a 96.4-en.

Információink szerint a zene lesz fókuszban Esperes Ákos új műsorában. Emellett úgy tudjuk, visszatér a Disco*s Hit című esti rádióshow Bárány Attilával és több, korábbi Rádió 1-es műsorvezető is ismét hallható lesz.
A Rádió 1 Budapesten 2011-ben szűnt meg, és a mérések szerint piacvezető pozícióban volt a 15-39 év közötti, budapesti lakosok körében. Esperes Ákos legutóbb a Sláger FM-nél (és elődjénél, a Juventus Rádiónál) dolgozott, de korábban a Rádió 1 reggeli műsorát, a Kukorit is vezette.

A konkurens is frissít

Úgy tudjuk, jövő hétfőn megújul a február óta szinte kizárólag mainstream popzenét játszó Petőfi Rádió is. A megújulás keretében új on air arculatot és szlogent („Életed ritmusa”) kaphat a csatorna, és folyosói pletykák szerint változhat a műsorvezetők személye is.

Az átalakulást a közmédiától megszokott módon nagy titok övezi, de amint többet tudunk erről, természetesen azonnal beszámolunk róla.


(forrás: RADIOSITE.HU/
Stenk)