ImagePert indított a frekvenciáját elnyerõ Neo FM-mel szemben az egykori Sláger Rádió tulajdonosa, mivel véleményük szerint a pályázat nem felelt meg a kiírásoknak. Ha másodfokon is nekik ad igazat a bíróság, a Neo-nak mennie kell – írja a Napi Ász.

Alaki érvénytelenségre hivatkozva adta be keresetét a Sláger Rádió illetékese a bíróságnak, még tavaly év végén, nem sokkal a két országos kereskedelmi frekvencia elosztása után.

Az ügyben eljáró bíróság elsõfokon ki is mondta, hogy a kereset jogos, a Sláger frekvenciáját elnyerõ Neo FM pályázatát be sem lehetett volna fogadni. Az eredeti állapot visszaállítására irányuló kérelmet ugyanakkor elutasították, így az elmúlt fél évben a Neo FM adását hallhatták a rádióhallgatók a frekvenciákon.

A Slágert tulajdonló Emmis Communications a döntés ellen fellebbezett, csütörtökön kerül sor a másodfokú tárgyalásra – adta hírül a Napi Ász. Barbara Brill alelnök a lapnak elmondta, bízik abban, hogy megerõsítést nyer az elsõfokon hozott ítélet, ugyanakkor ez nem jelent automatikus garanciát arra, hogy ezúttal az étert is visszakapják. Ha ez megtörténne, akkor viszont kérdésessé válna a mindkét csatornán húzóerõt képviselõ Bumeráng sorsa.

(forrás: Napi Ász)