A napi budapesti hallgatók körében a leghallgatottabb helyi rádió a Juventus. 

A TNS Hoffmann-Mediameter legújabb mérésének adatai szerint a napi budapesti hallgatók körében a Class FM, majd a Kossuth Rádió a leghallgatottabb, utánuk a Juventus Rádió következik. A lista 4. helyén a Petőfi Rádió áll, majd az 5. a Music Fm. A nem országos budapesti rádiók közül tehát a leghallgatottabb a Juventus Rádió műsora. 
A reggeli műsorok mezőnyében hasonlóan alakul a sorrend: a Juventus új reggeli műsorát a Helló Budapest!-et mind a Petőfi Rádió, mind a Music FM reggeli műsoránál többen választják naponta.
Természetesen a különböző szűkítésekkel a lista sorrendjében előfordulhatnak módosulások, elsősorban azért is, mert a Juventus Rádió első számú célcsoportja a 30-59 közötti korosztály. Ebben a korcsoportban a Juventus immár a Kossuth Rádiót is megelőzve áll az összesített lista 2. helyén, a nem országos budapesti rádiók között őrizve vezető pozícióját. 
A reggeli műsorok mezőnyében a 30-59-es korosztályban a Helló Budapest!  szintén mind a Petőfi Rádió, mind a Music FM reggeli műsorát megelőzi.
A napi hallgatottság mellett a Juventus Rádió a heti hallgatottság tekintetében is első a regionális budapesti adók között, mind a teljes népesség,
mind az első számú célcsoport a 30-59 évesek körében.
Miért a 30-59?

A 30-59-es korosztály a KSH legújabb adatai szerint immár nem a középkorosztályt jelöli, hanem azt a keresőképes korosztályt, amely a legaktívabb, és önállóan hoz döntéseket.  

Egy 2012-es kutatás szerint a 15-29 év közötti korosztálynak CSAK 39%-a dolgozik, (forrás: Kutatópont.hu) több mint fele szüleinél lakik, vagyis vásárlóereje csekély. A témával foglalkozó cikkekből kiderül, hogy a „A bűvös 29” a meghatározó, vagyis a 30 év alattiak elhúzódó tanulmányaik és egyéb életkori sajátságok miatt egyre kevéssé önállóak.

Ezzel együtt a társadalom idősebb rétegei egyre tovább aktívak, amint azt a nyugdíjkorhatár folyamatos emelése is jelzi. (jelenleg 62-65 év). Az 50-59 közötti korosztály tehát végérvényesen átkerült az aktív, kereső kategóriába. Amennyiben tehát a legaktívabb, önálló döntéseket hozó, kereső és keresetét saját döntései szerint elköltő korcsoportot keresünk, arra a kutatások szerint jelenleg a 30-59-es korosztály a legmegfelelőbb. 

(forrás: Juventus Rádió)