ImageA jelenlegi rádióelnök, Such György mandátumának meghosszabbítására tett javaslatot a Magyar Rádió kuratóriumi elnökségének kétharmada kedden – írja az FN.hu.

 

Rangos Katalin, a testület szocialista elmondta, hogy a kuratóriumi elnökség döntésével újabb négy évre ajánlja meghosszabbítani a rádió jelenlegi elnökének mandátumát a nagykuratóriumnak. A civil delegáltakkal kiegészült elnökség, vagyis a nagykuratórium március 25-én dönt a javaslatról – tette hozzá.

Such György mandátuma egyébként július végén járna le, de a szocialisták, az MDF és az SZDSZ delegáltjainak szavazataival azt meghosszabbíthatják. A Fidesz-KDNP delegáltjai nem vettek részt a szavazáson – tájékoztatott Rangos Katalin. (Az MSZP, az MDF, és az SZDSZ összesen 10 tagot delegál a testületbe, a Fidesznek és a KDNP-nek öt képviselõje van a kuratórium elnökségében.)

Az elnök szerint döntésük elõkészített és törvényes volt; "az elnök és a kuratórium közötti viták dacára sem akartuk, hogy a rádió olyan sorsra jusson, mint a köztévé" – fûzte hozzá.

Gál András Levente, a kuratóriumi elnökség Fidesz által delegált elnökhelyettese hozzáfûzte, hogy azért nem vettek részt a szavazáson, mert méltatlannak és elfogadhatatlannak tartották az elnökválasztás elõkészítetlenségét. Az alapvetõ kérdésekre nem kaptak választ az ülésen megjelent Such Györgytõl, amit szintén sérelmeztek a Fidesz-KDNP-delegáltak. "A végsõ szót a nagykuratórium mondja ki" – emlékeztetett az elnökhelyettes.

(forrás: FN.hu)