Felmondta az N-Joy Rádió kaposvári és zalaegerszegi jogosultságait a Médiatanács.  Azonnali hatállyal felmondta az N-Joy Rádió 102.6 MHz-es kaposvári és 88.9 MHz-es zalaegerszegi adóit üzemeltető Hét Domb Kft. műsorszolgáltatási szerződéseit a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa. A rádióknak több millió forintos díjtartozásai vannak.

A Médiatanács határozataiból kiderül: a Hét Domb Kft. kaposvári jogosultságán a Médiatanács döntésének napjáig 7.884.414,-Ft díjtartozása és 440.195,-Ft késedelmi kamattartozása keletkezett, a zalaegerszegin pedig 10.808.629,-Ft díjtartozás és 249.773,-Ft késedelmi kamattartozás a Médiatanács január 18.-i határozatáig.

Az N-Joy Médiának jelenleg Marcaliban, Dombóváron, Letenyén és Szigetváron vannak érvényes helyi rádiós jogosultságai, illetve a másik kaposvári jogosultságuk, az FM 91.2 még szintén érvényes, ám április végén lejár. 

A cégcsoport korábban elveszítette szegedi, szentesi, berettyóújfalui, derecskei, miskolci, valamint egri és tatabányai jogosultságát is – szintén díjtartozások miatt. A rádió tulajdonosát kerestük, de nem tudtuk elérni az ügyben.

A rádióknak nem feltétlenül kell azonnal elhallgatnia, élhetnek jogorvoslati kérelemmel. 

(RADIOSITE.HU)