Új kereskedelmi rádió kezdte meg adását Szentesen.  Megkezdte adását múlt pénteken pontban éjfélkor Szentes új kereskedelmi rádiója, a Rádió 451. Az adó Szentes 35 kilométeres körzetében érhető el a 106.1 MHz-en. A startra közel száz vendéget hívtak meg, köztük sztárokat is.

Domján Ilona, a Rádió 451-et működtető Kultúr-Média Kft. ügyvezetője elmondta, hogy többek között azért pályáztak a frekvenciára, mert mindenképpen azt akarták, hogy helyi pályázó készíthessen műsort a térségben élőknek.
Zajácz D. Zoltán, a Rádió 451 főszerkesztője is az új adó helyi jellegét hangsúlyozta. Azt mondta, hogy egy olyan modern, szerethető rádiót szerettek volna létrehozni, amellyel könnyen azonosulni tudnak, s amelyet magukénak éreznek az itt élők.

Az új elektronikus médium csütörtökről péntekre virradó éjszaka közel száz meghívott vendéggel közösen ünnepelte az adás elindulását. A nyitórendezvényen a Back II Black csongrádi származású énekese, Bebe, valamint a szentesi születésű Hajdú Balázs, a Dumaszínház stand up comedy-s humoristája lépett fel. 

A Rádió 451 2012. augusztus 3.-ától napi 24 órában hallható a 106.1 MHz-es frekvencián.

Kétmillió

Délmagyar értesülései szerint a Jókai utcai székhelyű Kultúr-Média Kft. évi nettó 2 millió forint médiaszolgáltatási díjajánlatot tett.

A Rádió 451 névvel jelentkező szentesi műsorszolgáltató azt vállalta, hogy 5 és 23 óra között a helyi közélettel foglalkozó és a helyi mindennapi életet segítő műsorszámok aránya meghaladja majd a 49 százalékot.

(RADIOSITE.HU)