ImageÉletének 65. évében elhunyt Ulbrich András – A tévé- és rádióbemondót szerdára virradóra érte a halál – írja az e-MaSa.

 

Ulbrich András a bölcsészdiploma megszerzése után négy évtizeden át a Magyar Rádió bemondója volt. E munkája mellett mûsorokat vezetett, sportriporterként is dolgozott. A ’80-as évektõl a Magyar Televízió Híradójában, s egy rövid ideig A Hét mûsorvezetõjeként is feltûnt a képernyõn.

Nyugdíjba vonulása után Rómába költözött, az év egyik felét ott töltötte, a másikat pedig Magyarországon. Az olasz fõvárosból rendszeresen tudósította a Lánchíd Rádiót és a Katolikus Rádiót, többször olvasott fel a Vatikáni Rádióban is.

Szalóczy Pál, aki a Magyar Rádiónál volt Ulbrich András munkatársa, elmondta, hogy a rádió saját halottjának tekinti az egyik legszebb orgánumú bemondót. Hozzátette, hogy kollégája irodalmi mûveltsége rendkívül magas volt, az utóbbi idõkben rendszeresen szerepelt nyilvános fórumokon, ahol kortárs magyar szerzõk, költõk mûveibõl adott elõ.

Korbuly Péter, akivel több mint harminc évig voltak kollégák a rádiónál, azt mondta: „nehéz róla múlt idõben beszélni”. Elmesélte, hogy Ulbrich András egyike volt annak a három jelentkezõnek, akit a Magyar Rádió annak idején mintegy kétezer ember közül választott ki.

(forrás: e-MaSa)