Felszámolják az frekvenciajogosultságot birtokló céget.   A Somogyi Média Kft. felszámolásáról dönt csütörtöki ülésén a tulajdonos Somogy Megyei Közgyűlés. Ezzel a kaposváriak által régóta ismert, 1992-ben indult egykori Somogy Rádió által használt 91.2 megahertz életében új fejezet kezdődik, de már az Enjoy nélkül – írja a SONLINE.

A zárt ülés elé kerülő előterjesztés pénzügyi okokkal magyarázza a döntés szükségét. A Somogyi Média mint frekvenciatulajdonos eladósodott, és rossz pénzügyi helyzetbe került a műsorgyártó Hét Domb Kft. is.

A lap szerint az Enjoy frekvenciája lehet Kaposvár önkormányzatának új célpontja: a város 15 éve rádiót akar. Gelencsér Attila, a megyei közgyűlés elnöke elmondta: az önkormányzat nem tud, de már nem is akar közpénzt tenni a társaságba, mely mintegy 8-9 millió forinttal tartozik a hatóságoknak. A Hét Domb tartozása feléjük 14-15 millió forint. 

A felszámolást azért nem indították el korábban, mert azzal a saját lehetőségeiket is rontották volna a követeléshez jutásban. Nem akarták ugyanakkor kirúgni az N-Joy Médiacsoport lábait sem, azt a zalaegerszegi és a kaposvári N-joy Classic lekapcsolásával a médiahatóság intézte nemfizetés miatt.

Az egykor Szegedig és Miskolcig is elérő, tíznél több rádiót hálózatba kapcsoló N-Joy hálózat jelenleg a dombóvári, a szigetvári, a letenyei és a marcali frekvenciákkal tartja magát. Rövidesen a Kapos Rádió 99.9 lesz a város egyetlen rádiója, pedig nemrég négy is volt.

Ezért a frekvenciáért az üzemeltető TIT és egy mohácsi vállalkozás pályázik, a városházaközeli Zselici Forrás Kft. is ezt tette, de végül nem került lajstromba – írja a SONLINE.

(forrás: sonline.hu)