Bár a Médiatanács már novemberben elvette a rádió engedélyét, „kihúzták” a lekapcsolást a műsorszolgáltatási engedély lejártáig és a búcsúbulijuk ugyan szombaton lesz, már csütörtökön el kell hallgatniuk.

Bár a Médiatanács már novemberben elvette a rádió engedélyét, „kihúzták” a lekapcsolást a műsorszolgáltatási engedély lejártáig és a búcsúbulijuk ugyan szombaton lesz, már csütörtökön el kell hallgatniuk.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) tavaly decemberben azt közölte, hogy a Roxy Rádió több éves elmaradással rendelkezik, összesen 91 millió 114 ezer forint díjtartozást halmozott fel. A Médiatanács november 10-én felmondta a rádió műsorszolgáltatási szerződését.

A Roxy 2009-ben kétszer kapott részletfizetési kedvezményt, de egyik megállapodást sem teljesítette. A médiahatóság a helyzet tisztázása érdekében több alkalommal személyes találkozóra is lehetőséget biztosított a rádió vezetőivel, de ők nem éltek az alkalommal.

Tavaly a Roxy ismét lehetőséget kapott arra, hogy részletekben fizesse ki tartozását, de ezt a megállapodást sem tartották be, ráadásul június óta a bankgarancia nyújtására vonatkozó kötelezettségüket sem teljesítették – magyarázza az NMHH közleménye, amely azt is kiemeli, hogy 2010-ben a helyi és körzeti műsorszolgáltatók részére 25 százalékos díjcsökkentést is lehetővé tettek, továbbá a részletfizetésre vonatkozó kérelmeket mindig kedvezően bírálják el.

A Roxy most szombaton egy búcsúbulival emlékezik vissza az elmúlt 12 évre, melynek a rádió rezidens DJ-i és műsorvezetői lesznek a házigazdái. A rádió műsorszolgáltatási engedélye egyébként 24-én jár le, így hivatalosan 25-én már nem sugározhatnak műsort.

A Roxy Rádió fénykora egyébként 2002-ben volt, amikor a hivatalos felmérések szerint heti 500 ezer hallgatóval a főváros piacvezető rádiójának számított saját (15-29) célcsoportján túl a teljes, kereskedelmileg fontos (15-49) célcsoportban is.

A köztudatban Budapest fiatalos, divatos, modern tánczenéket sugárzó adójaként jelen lévő Roxy Rádió 12 év alatt többször is tulajdonos-, illetve arculatváltáson esett át, melynek eredményeképp jelentősen csökkent a hallgatottsága és reklámbevétele.

(Radiosite.hu)