Búcsúzik hallgatóitól a csatorna, szombaton egész napos kívánságműsorral kedveskednek. 

Búcsúzik a hallgatóktól a Vas megyei rádió, szombaton egész napos kívánságműsorral kedveskednek a szimpatizánsoknak. Azért hallgat el az egykoron országos szinten is legjobb hallgatottsági eredményeket elérő helyi rádió, mert az általuk az elmúlt évtizedben használt 97.1 MHz-es frekvenciát közösségi jogosultságként pályáztatják újra.
A rádió frekvenciaengedélye jövő februárban jár le. Mint közölték, a folytatáshoz a Médiatanács olyan feltételeket szabott, amelyek eleve a pályázási lehetőségtől is megfosztják az ország leghallgatottabb helyi rádióját. A rádió vezetése tudomásul vette a médiahatóság döntését, mely szerint a következő 7+5 évben egy közösségi rádiónak szánják a sávot. A tények ismeretében a Rádió Szombathely vezetői piaci elemzést végeztek és az egyre bizonytalanabb gazdasági környezet ismeretében úgy határoztak, hogy a még rendelkezésre álló sugárzási időszakkal sem szándékoznak élni.
A 97.1 Rádió Szombathely szombaton egész napos kívánságműsorral búcsúzik hallgatóitól – éjfélig tart a zenefolyam, ezen a napon kérhetik utoljára kedvenc dalaikat a rádiózók. A csatorna tájékoztatása szerint a műsorban a jelenlegi csapat mellett a korábbi munkatársak is megszólalnak, és a hallgatókkal együtt emlékeznek az együtt töltött időszak legemlékezetesebb pillanataira. Várják a hallgatói telefonokat, a rádióval kapcsolatos történeteket és akinek kedve támad, a szerkesztőségben is találkozhat majd a csapat tagjaival.
A szombathelyi rádiós piacon egyetlen helyi, kereskedelmi rádió marad, a Frisss FM, mely a 97.7 MHz-es frekvencián a Rádió Szombathelyhez hasonló tartalmat kínál. Helyi készítésű rádióként elérhető még a Nyugat Rádió is a 88.4 MHz-en, valamint az országos adók mellett a Magyar Katolikus Rádió hallgatható még a városban, a 107.4 MHz-en.

A Rádió Szombathely búcsúműsora a 97.1-es frekvencia mellett online, a www.radioszombathely.hu oldalon is hallgatható lesz.

(RADIOSITE.HU)