ImageIsmét nem fizetett a Rise. Csütörtök délután búcsúmûsort sugároztak, majd el is hallgattak a budapesti frekvencián. Kora este egy teljesen új, hasonló zenei stílusú rádió tesztadása indult el a 88.1 MHz-en, melynek neve jelenleg még nem ismert.

December utolsó hetében többször is leállt a Rise FM budapesti (88.1 MHz) adása, akkor technikai hibára hivatkoztak. Az adás ugyan egy nap után újraindult, de állítólag csak azért, hogy a szilveszterre rendelt kampányok kifussanak és ki tudja fizetni a Rise FM tetemes tartozásai egy részét (többek között a frekvencia tulajdonosa, az N-Joy Média, valamint a gellért-hegyi adókat üzemeltetõ cég felé).

Január 2-án ismét elhallgatott egy napra a Rise FM, majd csütörtökön megjelent az alábbi két hozzászólás a rádió hivatalos – a rádió által üzemeltetett – Facebook rajongói oldalán:

Image

"Bízunk abban, hogy nem gyõzedelmeskedik az az üzleti érdekcsoport, akik meg akarják kaparintani a Rise FM-et és meg akarnak állítani minket." – szól az adásban elhangzott, és az alábbi linken is meghallgatható közlemény. Csütörtökön 15:23-kor végleg elhallgatott a Rise FM budapesti adása.

A Rise FM nem elõször tûnik el a 88.1 MHz-es frekvenciáról, korábban a Pont FM-mel "mérkõzött meg" – szintén tartozás miatt -, majd gyakorlatilag az országban már több helyi rádióval jelen lévõ N-Joy Média "mentette meg" azzal, hogy megvette a 88.1-es frekvenciát Rónai Egontól és bérbe adta a Rise FM-nek a rádió üzemeltetését.

A Rise közleménye szerint az adást tovább folytatják az interneten és a Balaton környékén (valamint Veszprémben és Székesfehérvár bizonyos részein) fogható 98.9 MHz-es frekvencián.

Korábban olyan értesülések láttak napvilágot, hogy a budapesti frekvencia üzemeltetését a mûsorszolgáltatási jogosultság tulajdonosa, az N-Joy Rádió veszi vissza a bérlõ Rise FM-tõl, azonban kiderült, hogy egy, az eddig csak az interneten fogható OneMusicRadio-hoz közel álló cég vette át a frekvencia üzemeltetését. Erre utal az is, hogy a tesztadás ideiglenesen a OneMusic stream-jén hallgatható.

A közeljövõben egyébként még két népszerû budapesti rádió megszûnése várható, ahogy arról már korábban is beszámoltunk. Legfrissebb információnk szerint a vártnál egy hónappal késõbb, január 31-én hallgat el a Sztár FM, de a Roxy Rádiónak sincs már sok hátra. Utóbbit a hétvégén már többször is lekapcsolták, a rádió munkatársától azonban megtudtuk: nem adják fel ilyen könnyen.

Utolsó módosítás: 2011.01.12. 21:25

(forrás: radiosite.hu)