Váratlan fordulat: a vevő a Sláger Rádió.

Előre menekülés? A mai nappal új tulajdonosa van Magyarország legsikeresebb és leghallgatottabb rádiójának, mégpedig a Sláger Rádió.

Pontosítunk: nem az új Sláger FM, hanem a 2009-ben frekvenciajogosultságát elvesztő Sláger Rádió Zrt. 

Turi Árpád, a Class FM vezérigazgatója bejelentette: május 17-én száz százalékos tulajdonrészt szerzett a társaságban a Sláger Rádió Zrt. Michael McNutt, a vevő igazgatóságának elnöke azt hangsúlyozta: cégük a kezdetektől jelen van a magyarországi kereskedelmi rádiós piacon.

Marad a név

Nem terveznek változtatást, mivel „a Class FM erős csapat, profik és szakemberek alkotják, egy részük korábban éppen a Sláger Rádiónál dolgozott, mások a Danubiusnál”. Az új tulajdonosoknak rövid időn belül lesz egy megbeszélése a magyar médiahatósággal – értesült az Origo.

„A piaci helyzetnek megfelelő árat fizettünk, és tisztában vagyunk azzal, hogy az országos frekvencia lejár novemberben” – hangzott el.

Rádiótörténelem

A 2009-es botrányos frekvenciapályázatokig két országos kereskedelmi rádió működött itthon, a Danubius és a Sláger. A frekvenciacsomagjaikra kiírt pályázaton mindkét társaság elindult, de vesztettek, így mindkét nagy múltú rádió elhallgatott. A Sláger frekvenciacsomagjára a rövid életű NeoFM érkezett, a Danubiust váltotta a Class FM.

(RADIOSITE.HU)