ImageAz econet.hu Nyrt. tulajdonában álló EST Media Group Vagyonkezelõ Kft. (EMG) értékesítette a kizárólagos tulajdonában lévõ radiocafé Tömegkommunikációs és Kulturális Szolgáltató Kft. száz százalékos tulajdonrészét a KV Barát Vagyonkezelõ Kft-nek – írja az FN.hu.

Az econet.hu a Budapesti Értéktõzsde honlapján csütörtökön közölte: az üzletrész vételára több jövõbeli fejleménytõl függõen legfeljebb 200 millió forint lehet. A vételár mintegy 50 százalékát különféle gazdálkodási események függvényében 2011-ig kell kifizetnie a projekttársaságnak, míg a fennmaradó mintegy 50 százalék megfizetése kizárólag attól függ, hogy a radiocafé a 2012-ben lejáró budapesti regionális rádiós frekvenciáját meg tudja-e újítani.

A társaság kiemelte: a radiocafé reklámidejét kereskedelmi alapon, jutalék ellenében kereskedõházként továbbra is az EMG értékesíti.

Az econet.hu közleménye szerint a tranzakció oka az, hogy a hatályos médiaszabályozás alapján a 2009 novemberében az FM1 Zrt-vel a NeoFM országos kereskedelmi rádiós frekvenciára kötött mûsorszolgáltatási szerzõdés megkötése elõtt az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) és a radiocafé 2010. május 3-i hatállyal megszüntette a radiocafé 98.6-ra vonatkozó mûsorszolgáltatási szerzõdést, ezzel rendezve azt a médiatörvény szerinti összeférhetetlenségi helyzetet, amely szerint egyazon érdekkörnek nem lehet 25 százalékot meghaladó részesedése egyszerre egy országos és egy regionális rádióadóban.

A megszüntetõ megállapodás azonban tartalmazott egy bontó feltételt is, amely szerint ha az összeférhetetlenség 2010. május 3. elõtt más módon megszûnik, akkor a megszüntetés hatálytalanná válik.

Azzal, hogy az EMG – miután csütörtökön megszerezte a korábban a radiocafé tulajdonában volt 75 százalékos FM1 Zrt. részesedését is – értékesítette a radiocafét, az összeférhetetlenségi helyzet megszûnt.


(forrás: FN.hu)