ImageA Sláger- és a Danubius Rádió mûsorszolgáltatási engedélye jövõre lejár, és a régi médiatörvény szerint újból pályázatott kéne kiírni a frekvenciákra. Az Országgyûlés kulturális bizottsága azonban egyhangúlag támogatta szerdai ülésén azt a fideszes javaslatot, amely az országos kereskedelmi rádiók frekvenciaengedély-hosszabbításának kérdését rendezné a médiatörvényben – írja az index.hu.

Amióta a médiatörvény mögül kihátráltak a szocialisták, és így kétségessé vált, hogy egyáltalán a mostani parlamenti ciklusban megújítják az elavult médiaszabályozást, a kereskedelmi rádiók amiatt aggódtak, hogy jövõre lejáró mûsorsugárzási engedélyüket a régi médiatörvénynek megfelelõen újból megpályáztatja az ORTT.
Az Index információi szerint a két nagy kereskedelmi rádió erõteljes lobbitevékenységet folytatott az utóbbi hetekben, hogy a digitális átállás támogatásáért cserébe pályáztatás nélkül meghosszabbítsák a sokkal értékesebb analóg frekvenciák engedélyét. A két rádió tulajdonképpen azt vállalta, hogy felmegy a digitális rádiós multiplexre, és analóg adásában reklámidõt biztosít a digitális átállás elõnyeinek ecsetelésére.

(forrás: Index)