Egy éves születésnapját ünnepli a Klamancsek Krisztián által vezetett, szerte az országban hallgatható show. 

Első születésnapját ünnepli a Luxfunk Retro Show, amely a Luxfunk Soul Power – a ’70-es, ’80-as évek Soul zenéit bemutató, száz részes sorozat – folytatásaként, a ’80-as évek korszakalkotó slágerei (Top40 Disco, Classic Rock, Populáris Rock) felidézésével teremti meg jellegzetes hangulatát.
A zenei paletta mellett Klamancsek Krisztián felel a múltidézésért, aki több, mint húsz év zenei és rádiós tapasztalattal teszi emlékezetessé a különböző felvételeket, amelyek gondosan alkalmazkodnak az aktuális évfordulókhoz, születésnapokhoz, egyéb fontos, meghatározó eseményekhez.
Hogyan született a Luxfunk Retro Show?
Krisztián tudását a 2005-ben megálmodott – akkor még Luxfunk nélkül működő – Retro Show-ban bontakoztatta ki, amelyet a budapesti Extrém Rádió, majd pár évvel később a NeoFM tűzött műsorára. A Luxfunk Radio-val való együttműködés, a tervek egy közös műsorról a Luxfunk Soul Power felvételének kezdetén körvonalazódtak.
A Soul Power utolsó szakaszának műsorvezetője Klamancsek Krisztián lett, majd megalkották a régi tematika és tapasztalatok mentén a Luxfunkra specializált Luxfunk Retro Show-t, amely azóta is a Luxfunkot üzemeltető Marecord hangstúdióban készül. A műsorban minden héten egy újabb emlékezetes évszám és a hozzátartozó legendás sikerek szerepelnek, és szinte minden második hónapban hallható valamilyen extra 2 óra. 2014 karácsonyán és újévkor ilyen volt a Best of 1978 és ’79, de az első évben hallható volt már a Best of Disco Top 30, a Top 20 Hits of The 80’s és 90’s és a 90’s One Hit Wonders válogatásuk is.

Krisztián a Luxfunk Retro Show-ról
“A szívem csücske, rádiós pályafutásom egyik legjobb műsora. Külön büszkeség, hogy ennyi FM rádió átveszi, és hogy ennyi rádiózással töltött év után is tudunk valami olyat, ami megállja a helyét a mai médiapiacon. A Retro Show egy amerikai ötlet alapján készült magyar rádióműsor, amely klasszikus Funky és Disco dalokat, Pop zenét, valamint a legendás Motown előadók sikereit vonultatja fel. Amikor ezt az egész formátumot kitaláltuk Dósa Márton producerrel, közös gondolat volt, hogy a műsort országosan terjesszük. Ehhez azonban profi műsor, a profi műsorhoz profi kollégák kellenek, így aztán a kezdetektől kiveszi a részét a munkából Fodor Attila kreatív és Fodor Luca Erna is, aki a terjesztésért felel. Van még egy segítségem, aki nélkül néhány műsor nem is jött volna létre: ő Gál István, aki Egerben él és egykor szintén rádiós műsorvezető volt. Köszönöm minden kollégának a munkát, akik nélkül nem lenne minden héten a legapróbb részletekig gondozva a műsor Soprontól Egerig, amely így egészen különlegessé teszi ezt a munkát számomra” – tette hozzá a műsorvezető.
Mint írják: a jó zenében és igényes munkában való hittel készülő adásokat több, mint 20 FM rádió veszi át hetente, hogy tovább éltesse az időtálló klasszikusokat. Éppen ezért alapvetés a számukra, hogy műsoruk az FM rádiókra vonatkozó NMHH elvárásoknak megfeleljen, és átadhassák a hasonló igényű rádióknak. “Azoknak, akik most ismerkednek a Luxfunk Retro Show-val és a zene szerelmesei, jó szívvel ajánljuk a Luxfunk weboldalt és Facebookot, de a műsor hivatalos oldalát is, a Klamancsek Krisztián Funkykonyhája és Retro Show-t, továbbá az érdeklődőknek a műsorátvétellel kapcsolatos információkat, amelyek ITT elérhetők” – tették hozzá.
“Számtalan értékes percet köszönhetünk a Luxfunk Retro Show-nak, és mindazoknak, akik velünk együtt hallgatják a műsort. A második évre is különleges műsorötletekkel készülünk, így érdemes lesz követni a Retro Show-t minden héten! Nagyon reméljük, hogy még sok születésnapi köszöntőt mondhatunk a számokkal mérhető és mérhetetlen sikerekre koccintva. Köszönjük, hogy velünk vagytok!” – áll a műsor közleményében.
(RADIOSITE.HU)