Január 12-én ünnepelte egy éves születésnapját a siófoki kisközösségi rádió. 

2013. január 12-én ünnepelte 1 éves születésnapját a Balaton Rádió, az FM 88.7 MHz-es frekvencián fogható siófoki székhelyű rádióállomás. A rádió munkatársai ez alkalommal együtt emlékeztek meg a kezdeti nehézségekről, a sok közös élményről és a kitartó, következetes munka eredményeiről. 
„A Balaton Rádiónál a tavasz folyamán a műsorok elindítása és a technikai beruházások megvalósítása volt a fő feladat” – mondta Szabó Ferenc, a Balaton Rádió Kft. cégvezetője. „Kollégáim lelkesedésének és hozzáállásának köszönhetően azonban a nyárra egy olyan profi csapat állt össze, mely eredményesen vette az akadályokat. Rádiónknál folyamatosak a műszaki fejlesztések és erre a jövőben is nagy figyelmet kívánunk szentelni” – tette hozzá.
 
 
 
Keresztes Balázs, a Balaton Rádió programigazgatója elmondta: „Október elsejétől tevékenykedem ebben a pozícióban, az elődöm egy jól működő műsorstruktúrát készített, mely minimális átalakításokon esett át.” A programigazgató hozzátette: „Ősszel már új műsorok is indultak, és a jövőben is erre törekszünk, természetesen figyelembe véve a hallgatók és a hatóság igényeit.”
Ágoston László Zsolt, a Cool-Túra műsorvezetője nyilatkozta: „Nagyon fontosnak tartom, hogy a kultúra a XXI. században se legyen megkerülhető, beszéljünk róla, hiszen az egyetemes műveltségünk szerves része. Különösen fontos ez most, a jelenlegi, válságos időkben.” Továbbá kifejtette: „A rádiónak is feladata a művészetek pártolása, melyet e műsor keretében kívánunk biztosítani.”

(RADIOSITE.HU)