nmhhujTöbb pályázati eljárás pedig folytatódik.

Több rádiós frekvenciapályázattal kapcsolatban történtek előrelépések az elmúlt időszakban.

A keszthelyi 99.4 MHz pályázati eljárásában a Médiatanács felvilágosítást kért az LB Rádió Kft.-től (Rádió 1). A másik pályázó, a Helikon Rádió Kft. esetében az ajánlat alaki érvénytelensége miatt a tanács már korábban megtagadta a nyilvántartásba vételt, és bár a pályázó kérelmet nyújtott be a végzés bírósági felülvizsgálatára, azt a bíróság elutasította. Így november 12-én nagy valószínűséggel megszűnik a Helikon Rádió sugárzása a keszthelyi frekvenciáról.

A nagykanizsai 95.6 MHz pályázati eljárása tovább folytatódik, a kaposvári 99.9 MHz-cel és a veszprémi 90.6 MHz-cel egyetemben, mivel a bíróság elutasította a Helikon Rádió Kft. és a Regionális Rádió Kft. felülvizsgálati kérelmeit.

Beérkeztek a pályázati ajánlatok a telkibányai 100.6 MHz-re és a tokaji 101.8 MHz-re is. Előbbiért a Médiahíd Kft. (Mária Rádió), utóbbiért pedig a Hegyalja Média Kft. (Szent István Rádió) jelentkezett. Amennyiben a két pályázat érvényes lesz, úgy mindkét frekvencián az eddig megszokott adók folytathatják a sugárzást.

A két Borsod megyei frekvencia pályázatához hasonlóan a budapesti 101.6 MHz-re is csak egy cég pályázott, az érdi székhelyű Fontana Média Kft.

(RADIOSITE.HU)