Már Tatabányán és Pécsett is szól a konzervatív hírrádió. 

Szerdától két új városban sugároz a Lánchíd Rádió: már Pécsett a 94.6 MHz-en, illetve Tatabányán a 107.0 MHz -es frekvencián is fogható a konzervatív hírrádió, ugyanis a médiahatóság sikeresnek ítélte a tavaly beadott pályázataikat. Érkezhetnek még Szombathelyre és Szegedre is.
 
„Tatabányán a budapesti műsort sugározzuk, Pécsett azonban napi négy órában helyi tartalmakkal is jelentkezünk” – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Gajdics Ottó, a rádió főszerkesztője. Hozzátette, a pécsi híreket egy helyi tudósítóstáb állítja össze, de az anyagot Budapestről sugározzák.

„Nem feledkezünk meg az ország keleti részében élőkről sem” – válaszolt Gajdics Ottó a lapnak arra a kérdésére, miért csak a Dunántúlon fogható az adásuk. A főszerkesztő szerint a további terjeszkedés nem rajtuk múlik. – „Az a célunk, hogy valamennyi autópálya mentén foghatók legyünk” – folytatta. Hozzátette: először az M7-es, majd az M1-es vonalán pályáztak és nyertek frekvenciákat, a ma indult bővítéssel pedig az M6-os nagy részét is sikerült lefedniük a korábban felvásárolt, majd vételkörzet-bővítésként becsatolt dunaújvárosi 99.1 MHz-es frekvencia (ex. Gerilla Rádió) után. 

Mivel a Lánchíd Rádió közösségi csatorna, a vonatkozó jogszabályok az adás tartalmát és a bővítését illetően szigorúbbak, mint a kereskedelmi rádiók esetében. Gajdics elárulta: van rá esély, hogy hamarosan Szombathelyen és Szegeden is sugározhatnak.
 

Ez valóban nem lehetetlen, ugyanis a korábban kereskedelmi csatornaként sugárzó Rádió Szombathely 97.1 MHz-es frekvenciáját közösségi jelleggel írták ki pályáztatásra, a korábban a szintén kereskedelmi, de pár éve becsődölt szegedi Rádió Plusz frekvenciájára, a 100.2 MHz-re kiírt – szintén közösségi – pályázat pedig már finisben van: négy cég versenyez a sávért, két helyi, egy eddig a médiapiacon ismeretlen, budapesti székhelyű induló és a Lánchíd Rádió Kft.

A Lánchíd Rádiót 2007-ben Budapesten alapították, majd 2010-ben kezdett terjeszkedni. Először Székesfehérváron, a Balaton környékén, valamint Győrben indult adás, majd Zalaegerszeg és Dunaújváros is az adókörzet részévé vált.

A tatabányai frekvencián régebben a Kék Duna Rádió, a pécsi frekvencián pedig a Mária Rádió/Rádió Aktív adása szólt a jogosultságok lejártáig.

(RADIOSITE.HU)