Szöveg nélküli zenei válogatást sugároz a NeoFM.  Csak zenék szólnak egymás után az országos frekvenciacsomagon. Kedd éjjeltől egészen délután negyed egyig csend szólt a NeoFM frekvenciáin, majd pár percig a hálózat minden adója kikapcsolt és csak sistergést lehetett hallani.

Nevük elhallgatását kérő szakmai források szerint a műsorterjesztő cég adóberendezései automatikusan kapcsoltak le a 10 órás műsorkimaradás után, az éjjel negyed 2 körül bekövetkező „csend” pedig annak volt köszönhető, hogy az adáslebonyolító programból „kifogyott a playlist”.

A műsorszünetet követően egy előző napi hírblokkal újraindult az adás augusztus 7.-én fél 1-kor, utána azonban csak zenék szóltak egymás után, vélhetően nem tudatos koncepció alapján, hírek és szignálok nélkül. Pár órával később visszatértek az állomásazonosítók, illetve hírblokkokat és hírösszefoglalókat is adott a rádió, a szokásos műsor üres zeneágyaival (bed) és műsorszignáljaival „fűszerezve”. Többször lement például a Bumeráng óranyitó- és hírek szignálja is, műsorvezetői megszólalás nélkül.

Kedd este óta főként a megszokott „rotációs” dalok hallhatóak, de előfordul egy-két, a NeoFM-en eddig nem, vagy csak nagyon ritkán hallott dal is a zenefolyamban.

Péntekig tart ez az állapot?

A NeoFM új tulajdonosa péntekre ígért bejelentést, hogy hogyan tovább, addig állítása szerint előfordulhatnak műszaki szünetek. A Blikk kérdésére válaszolva dr. Medveczky Mihály elmondta: nagy változások várhatóak.

Mint ismeretes, a Médiatanács a közelmúltban felbontotta a NeoFM szerződését. A hatósági határozatot jogi útra terelő rádió azóta tulajdonost váltott. Hétfőn azonban a rádió 26 munkatársa közös felmondást jelentett be, mivel állításuk szerint az új tulajdonos által felvázolt szakmai jövőképpel nem tudnak azonosulni, illetve több hónapnyi munkabérrel tartozik a rádiót üzemeltető FM1 Zrt a stáb felé.

(RADIOSITE.HU)