Nem szavazták meg a módosító javaslatot, marad minden a régiben. 

Nem szavazták meg a módosító javaslatot, marad minden a régiben: a kulturális bizottság támogatta, hogy minden magyar zene számítson, de a parlament nem. Továbbra is csak az számít magyar dalnak, ami magyar nyelvű – írja a Quart.
Leszavazta a parlament Karácsony Gergely módosító javaslatát, amelyet – mint arról beszámoltunk – a kulturális és sajtóbizottság kormánypárti többsége is támogatott. Eszerint a rádiókra vonatkozó magyar zenei kvótában, vagyis hogy a műsoridő legalább 35 százalékában magyar műveket kell sugározni, a „magyar mű” meghatározását ki kellene terjeszteni. Bele kellene számítani például a magyar zenekarok által angolul énekelt dalokat, és ahogy a módosító fogalmaz: minden olyan zenét, „amely a magyar kultúra vagy Magyarország által elismert valamely nemzetiség Magyarországhoz kapcsolódó kultúrájának részét képezi.” A javaslat mellett sokan, például híres magyar zenészek azzal érveltek, hogy a jelenlegi logika szerint például a Carbonfools nem számít magyar, vagy éppenséggel az ABBA nem számítana svéd zenekarnak. Viszont az ellene szólt, hogy a vonatkozó uniós irányelv a különbséget elsősorban az előadás nyelve alapján határozza meg, mert a származás alapján való megkülönböztetés már diszkriminációnak minősül.
A kulturális mellett két másik parlamenti bizottság is tárgyalta Karácsony Gergely, a Párbeszéd Magyarországért független képviselőjének javaslatát; sem az emberi jogi, kisebbségi, civil- és vallásügyi bizottság, sem az alkotmányügyi, igazságügyi és ügyrendi bizottság nem támogatta. Végül a parlament 296 nem, 8 igen szavazattal és egy tartózkodással elvetette a módosító javaslatot.
A parlament döntését üdvözölte a Magyar Zenészbázis Egyesület. A honlapján magát „a valódi zenész érdekvédelem” mottóval hirdető egyesület közleménye szerint „a magyar nyelvű zeneműveket védő zenei kvóta ereje csökkent volna” a módosító indítvány elfogadásával; a nem magyar nyelvű dalok továbbra is „a műsoridő 65%-ában tesztelhetik versenyképességüket a külföldi dalokkal szemben”. A nyilatkozat a 65 zenész által aláírt, a szabály kiterjesztését támogató szöveget „egy be nem azonosított érdekből fakadó ‘médiatörvény hack’-nek” nevezi. A Magyar Zenészbázis Egyesület elnöke Lányi Lajos (Kozmix), alapító tagja többek között Benkő László, Dobrády Ákos, Kocsor Zsolt (Kozsó), Náksi Attila, Pély Barnabás, Vörös István.
(forrás: Quart)