A Class FM műsorszolgáltatási szerződése él és erre az LB ítélete nincs hatással.

A kereskedelmi rádió vezérigazgatója az MTI-nek elmondta: a Class FM maradéktalanul eleget tesz a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatósággal fennálló szerződésének, amelyre az LB ítélete nincs hatással.

A Class FM érvényes műsorszolgáltatási szerződéssel rendelkezik, sugárzási joga nincs veszélyben – így kommentálta Turi Árpád, a rádió vezérigazgatója a Legfelsőbb Bíróság (LB) szerdai, a frekvenciapályázatokat érintő döntését. Mint mondta: az ügyet a Danubius Rádió és az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) jogutódja közötti jogvitának tekintik, amely azonban nem veszélyezteti a Class FM frekvenciáját és érvényes pályázaton elnyert műsorszolgáltatási jogosultságát.

Az ORTT 2009-es pályázata nyomán a Danubius Rádió helyett az Advenio Zrt. által működtetett Class FM, a Sláger Rádió helyett pedig az FM 1 Konzorcium által működtetett Neo FM köthetett műsorszolgáltatási és szerződést hét évre. Ezután a Danubius az ORTT és az Advenio, a Sláger pedig az ORTT az FM 1 Konzorcium ellen indított pert, kérve annak megállapítását, hogy jogsértő volt a pályáztatás, semmisek az annak alapján kötött műsorszolgáltatási szerződések, továbbá, hogy állítsák vissza az eredeti állapotot.

(forrás: Hírszerző)