A Kreatív Online információi szerint eladták a radiocafét, a vevő a Radio Face!

A Kreatív Online információi szerint ma eladta az Est Média a mára már nagyon „leépült”, napközben már csak zenét sugárzó radiocafé 98.6-ot, a vevő pedig a médiaportál szerint a jelenleg a 88.1-en felmondott műsorszolgáltatási szerződéssel sugárzó Radio Face tulajdonosi köre lehet.

Az üggyel kapcsolatban megerősítést kért a Kreatív Kelemen Zoltántól, a radiocafé ügyvezetőjétől, ám ő nem mondhatott részleteket az üggyel kapcsolatban.

Az adásvétellel így a Radio Face „megmenekülhet”, bár nehezíti helyzetüket, hogy a radiocafé műsorszolgáltatási szerződése erős kritériumokat, többek között 50%-os szöveg- és 35%-os magyarzene-arányt határoz meg. Az sem túl biztató, hogy a 98.6-ra kötött szerződés 2012-ig szól, bár a 88.1-é is ebben az évben járt volna le, ha nem mondja fel a Médiatanács.

Amúgy is süllyed a hajó

A Kreatív úgy tudja, a radiocafé 98.6 munkatársai már hónapok óta nem kaptak fizetést, ami miatt több műsor meg is szűnt az adón. Április elején jelentették be, hogy megszűnik Fehér Mariann, Hajós András, Hegyi György műsora, a Bolhacirkusz, azóta pedig a délutáni műsorsávban sugárzott Utasellátó című műsor készítői jelentették be, hogy nem folytatják tovább. De megszűnt DJ Nesta saját zenei műsora is, amely hétköznap 10-től volt hallható, a Milliók Reggelire című gazdasági műsor után.

A radiocafé 2003. január 1-je óta működik Budapesten és 60 km-es körzetében, minőségi zenei kínálatával, igényes, interaktív műsoraival és barátságos hangvételével az 14-34 éves AB célcsoportot (lásd ESOMAR szabvány) célozza.

Amint pontosabb információkkal rendelkezünk, azonnal beszámolunk róla.

(RADIOSITE.HU)