A Médiatanács e heti rádiós döntései. 

A Médiatanács e heti testületi ülésén tárgyalt 17 napirendi pont során több kisközösségi és körzeti rádióval kapcsolatban született döntés.
Az Abádszalók 89.2 MHz helyi rádiós frekvencia kereskedelmi jellegű hasznosítását célzó pályázaton a Médiatanács az egyedüliként pályázó Auris Média Kft.-t nyilvánította nyertessé, amely a tiszafüredi 88.7 MHz-en szóló Tisza-tó Rádió vételkörzet-bővítéseként működik majd.
Maradva Jász-Nagykun-Szolnok megyében, a Médiatanács a Viacom Kft. kérelmére engedélyezte, hogy a vállalkozás három médiaszolgáltatási jogosultsága, a szolnoki, a karcagi és a tiszakécskei hálózatba kapcsolódjon szolnoki központtal, és napi 20 órában azonos műsort sugározzanak hallgatóiknak.
A testület a Budapest 95.8 MHz hasznosítási jogosultságát elnyerő Rádió Rock szolgáltatójának kérelméhez is hozzájárult, amely alapján a közösségi körzeti médiaszolgáltatás megkezdésének határidejét május 14-ről június 30-ra módosította.

Heti bírságok

A balkányi kisközösségi Alfa Rádió üzemeltetője 60 napos ideiglenes szerződést köthet a Médiatanáccsal, tekintettel arra, hogy 2016. április 14-én a testület közzé tette a kisközösségi médiaszolgáltatásokra vonatkozó pályázati felhívást, de a pályázati eljárás még nem zárult le, a médiaszolgáltató jogosultsága viszont április 23-án lejár.
A kiskunfélegyházi Radio Smile szolgáltatójára összesen 60 ezer forint bírságot szabott ki a Médiatanács, mert a kisközösségi rádiónak a hatósági ellenőrzési mintavételbe bekerült tavaly decemberi műsorhetében burkolt pizzareklámok hangzottak el, továbbá megszegte szerződéses vállalásait, illetve a médiatörvényt, mert kevesebb magyar zenét és közszolgálati tartalmat sugárzott az előírtaknál.
(RADIOSITE.HU)