Több nagyvárosban is szólnak majd az igazi mai slágerek. 

2016. november közepétől jelentősen bővül a 96.4 Rádió 1 vételkörzete, így a csatorna Budapesten kívül hamarosan Győr, Miskolc, Nyíregyháza, Szekszárd, Baja, Paks, Dunaföldvár, Balaton, Heves és ezen területek körzetében is elérhető lesz.
Az új frekvenciák hálózatos formában csatlakoznak a Budapesten a 96.4 MHz-en sugárzó Rádió 1-hez, ami azt jelenti, hogy napi 4 órában a csatlakozó vidéki frekvenciák helyi műsorvezetőkkel, lokális tartalmakat sugároznak, a többi 20 órában az összes frekvencián a 96.4 Rádió 1 programja lesz hallható. 
A frekvenciákon korábban sugárzó Ozone FM, illetve Rádió Pont1 megszűnik.
A csatorna közleménye szerint a bővítéssel a Rádió 1 nemcsak Budapesten, hanem egyre több régióban kínál alternatívát, a cél, hogy a rádiózás műfaja újra népszerűvé váljon a hazai rádióhallgatók körében. A Rádió 1 népszerű műsorai, a reggeli Kukori, a délutáni Cooky Show és az esti DJ műsorok, a Disco*s Hit és a DJ Factory novembertől az összes frekvencián, minden hallgató számára elérhetővé válnak.

Az igazi mai slágerek rádiója közel 4 és fél év hallgatás után idén nyáron óriásplakát kampánnyal, TV hirdetésekkel, sajtó- és közösségi média megjelenésekkel került be újra a köztudatba.
A korábbi Rádió 1 hálózat egészen a megszűnéséig – az akkor még működő országos kereskedelmi csatornákat is megelőzve – piacvezető volt a lefedettségi területén a 15-49-es korosztályban.
A döntés következtében a vidéki rádiók november 15-től kapcsolódhatnak hálózatba, és együttes kérelmük értelmében a médiaszolgáltatás központi elemeit, valamint saját arculatukat is egymáshoz igazíthatják. A hálózatba kapcsolódó médiaszolgáltatások saját műsorideje – napi 4 óra 23 perc – kizárólag az éjszakai órák (23-tól 5 óráig) nélküli sávba esik.
Információink szerint még idén újabb tagokkal bővülhet a Rádió 1 Network, ám a mainstream sajtóban megjelent hírekkel ellentétben ez, a helyi frekvenciákkal történő hálózatos bővítés még aligha minősül országos médiaszolgáltatásnak. Annak az a feltétele, hogy az adott csatorna legalább a lakosság 50%-a számára elérhetővé váljon.
Rádió 1 frekvenciák november 15-től:

Budapest – FM 96.4
Győr – FM 103.1
Miskolc – FM 96.3
Nyíregyháza – FM 91.1
Balaton – FM 105.7
Szekszárd – FM 91.1 
Baja – FM 94.3
Dunaföldvár – FM 106.5
Paks – FM 107.5
Heves – FM 93.7


(RADIOSITE.HU)