Az idei év végéig tartó rádiós jogosultságot hirdetett a Médiatanács az egykori Sztár FM sávjára.

2011. december 30-ig tartó rádiós médiaszolgáltatási jogosultságot hirdetett a Médiatanács a korábban a Sztár FM által használt frekvencián. Pályázat nincs, kijelölés alapján történő hasznosításra hirdették meg a sávot, ahogy arra az új médiatörvény lehetőséget ad. 

„A Médiatanács, tekintettel arra, hogy a 2011-es év a Család éve, illetve figyelembe véve azt a körülményt, hogy a fővárosban és vonzáskörében még nem működik olyan rádiós médiaszolgáltatás, amely kifejezetten a családok védelme és speciális tájékoztatási igényeik kiszolgálása érdekében szólítaná meg a hallgatóközönséget, médiaszolgáltatási jogosultság hasznosítására vonatkozó felhívást tesz közzé az alábbi közfeladat ellátása érdekében:

– a fővárosban élő, dolgozó emberek speciális oktatási, kulturális és tájékoztatási igényeinek szolgálata;
– a családok speciális tájékoztatási igényeinek szolgálata;
– pozitív példák bemutatásán keresztül a társadalmi kohézió erősítéséhez történő hozzájárulás;
– a közfeladat ellátása körében további elvárás, hogy a médiaszolgáltató műsora révén egyaránt megszólítsa és tájékoztassa az egyéneket és a családokat, és világnézeti, vallási meggyőződéstől függetlenül minél szélesebb körhöz szóljon.″
– olvasható a Médiatanács felhívásában.

A hálózatba nem kapcsolható és vételkörzet-bővítésként nem működtethető frekvenciára nem kell pályázatot írni, mindössze a kérelmet benyújtó adataira, nyilatkozataira, médiaszolgáltatási szabályzatára és műsortervére van szükség.

További részletek a felhívásban (pdf).

Az Antenna Hungária korábbi közleménye itt található, mely akkor még csak 30 napos ideiglenes médiaszolgáltatási lehetőségről írt.

 
(RADIOSITE.HU)