Elnézést kért és rosszulléttel magyarázta a közrádió vezetése a történteket. 

„Sajnálatos módon 2012. április 8-án, vasárnap 6 órakor a korrektül megszerkesztett hírek a Kossuth Rádióban a hírolvasó rosszulléte miatt zavarosan és hibásan hangzottak el. A Magyar Rádió Zrt. vezetése megértést és elnézést kér mindazoktól, akiket akaratlanul is megsérthettek vagy megbánthattak az elhangzottak” – áll a közrádió közleményében.
Az MR1-Kossuth Rádió Facebook oldalára írt hallgatói kommentek azonban azt is feltételezik, hogy a reggeli hírolvasó, Auth Magda a hírblokk alatt ittas állapotban, öntudatán kívül volt és kommentárokat fűzött a megszerkesztett hírek közé, miközben próbálta azokat – kevés sikerrel – felolvasni. 
A hírolvasó hallgatói hozzászólások szerint megsértette a vallásos emberek érzéseit húsvétvasárnap.
I. N. a következő hozzászólást írta a rádió Facebook oldalán: „Ha nem tudnák a rádióban, ma Húsvét vasárnapja van, és arra ébredtem hogy, egy hölgy a hatórási híreket nem volt képes felolvasni, miaz hogy nem tudott olvasni, még sértő kommentárokat is hangosztatott a háttérben.Én szeretem ezt az adót és nagyra becsülöm a munkatársait, de egy ilyen személy nincs mit keressen a becsületes emberek között! Nem vagyok beirós de ez nagyon felháboritott…..”
F. K. a következő kommentárt fűzte hozzá a reggeli adáshoz: „ma reggel a hat órai hireket hallgatva, a kissé hallhatóan alkoholos mámorban .húsvéti hireket felovasó hölgy makogásait úgy gondolom a sarki kocsmában és nem ebben a rádióban kellett volna megtennie,remélem nem lesz erre több lehetősége Tissztelettel egy hallgató!”

„Én hallotam és az minden volt csak rosszulét nem.Kérem a rádió vezetését a hiteles tájékoztatásra.” – írta É. Sz. a Kossuth Rádió üzenőfalán.

MEDIASITE.HU Fórumon is többen írták, hogy nem rosszullét okozta a reggel elhangzottakat.

Vagy mégis rosszullét?

Mások szerint „itt érdekes dolog történt, hogy az cukorprobléma, rosszullét, alkohol, azt már nem tudjuk meg”. „Az persze senkiben ugye még csak fel sem merül, hogy esetleg, talán-talán, istenke ne adja, de valószínűleg kicsit komolyabb gáz van, mint hogy valaki – idézem az egyik bölcs és jóindulatú előttem szólót – „bekarmolva” ment be dolgozni?!?” – tette fel a kérdést egy másik kommentelő.

Mivel a felvételt a Magyar Rádió hangtárából törölték és nem tudtunk hozzájutni eddig, ezért nem zárható ki, hogy a hírolvasó valóban rosszul volt, csak a Facebook hozzászólók „reagálták túl” az esetet.

Ugyanakkor a Bartók Rádió reggel hatos – előre rögzített – hírblokkja visszahallgatható és már ezen is hallani, hogy valami nincs rendben a hírolvasóval. Ugyanebben az időben a Kossuth Rádióban Auth Magda élőben olvasta a híreket.

Egyelőre nincs információnk arról, hogy miért engedték a Kossuthon élő adásba a Bartók előre felvett hírei után a hallhatóan furcsán beszélő bemondót, miért kellett törölni a hangtárból a felvételt, ha már egyszer úgyis elhangzott és valóban rosszullétről van szó, valamint hogy tesz-e valamilyen lépést a rádió szerkesztősége az ilyen esetek megelőzése végett.

Auth Magdával egyébként már korábban is voltak problémák: 2002-ben elszólta magát egy olyan hír kapcsán, mely arról szólt, hogy kollégája, Bolgár György távozott a Kossuth Rádiótól. Auth a hír felolvasása közben nevetett, majd ezután azt tette hozzá: „na végre!” – írta az [origo]. Ez a Hullámvadász oldalain hallgatható meg (VLC-vel vagy Real Player-rel).


Időközben előkerült a hangtárból törölt felvétel, mely itt hallgatható meg. Köszönjük olvasóinknak.

Később az MTVA közleményben cáfolta, hogy kollégájuk alkoholos befolyásoltság alatt volt.

(RADIOSITE.HU)