A műsorvezető döntése váratlanul érte a NeoFM-et.  Az idén lezárul egy korszak a hazai rádiózásban, Boros Lajos ugyanis úgy döntött, hogy otthagyja a Bumerángot. A műsorvezető tapasztalatára, kreativitására és szakértelmére továbbra is számítanak a Neo FM-nél – írja az mmonline.

Az idei év lesz az utolsó, hogy Boros Lajos a NeoFM reggeli pörgésében, a Bumerángban műsorvezetői szerepet vállal. Döntésének oka prózai: elérkezettnek látja az időt, hogy újabb terveket valósítson meg, erre pedig a koránkelő életforma nem alkalmas. “Egyre több biztos jel mutat arra, hogy jómagam is mulandó vagyok. Ez szörnyű igazságtalanság, de már beletörődtem.
 Életem hátralevő részében a rémületet megpróbálom hisztérikus munkával és „rendcsinálással” feledtetni”
- nyilatkozta a döntés kapcsán Boros, aki mostantól jobban szeretne elmerülni a festészet világában és úgy érzi, hogy van mit tennie újfajta rádiózási metódusok kifejlesztésében is.

 

Boros, azóta is állandó társával, Bochkor Gáborral 18 évvel ezelőtt jelentkezett először reggeli rádióshow-val, az akkori Danubius rádió hullámhosszán. Majd 1999. április 5-től, az akkori Sláger rádión – Voga Jánossal kiegészülve – elindult a Bumeráng, ami a Sláger megszűnése után rövid idővel a NeoFM-en éledt újra, s töretlenül szórakoztat azóta is reggelente több mint egymillió rádióhallgatót.

 

A Boros-Bochkor páros minden kétséget kizáróan a hazai kereskedelmi rádiózás nagy úttörője, a két mikrofonmágus a reggeli rádióshow műfajának megteremtője. Az elmúlt 12-13 év alatt számos újítással, egyedi akciókkal, addig nem látott rádiós megoldásokkal írták be magukat a hazai rádiózás nagykönyvébe. „Megtisztelő, hogy a nagy versenytársaink is alkalmasnak tartották a másolásra néhány ötletünket” – emlékszik vissza Boros.

 

“Váratlanul ért Lajos döntése, de megértem és respektálom. Mostanra sikerült annyira felocsúdnunk, hogy elkezdjük a hiányát betölteni. Eddig néhány tapogatózó lépést tettünk, de mostantól teljes erőbedobással keressük az utódját” – mondta Bochkor Gábor.

 

„Köszönjük Lajosnak a magyar kereskedelmi rádiózás megteremtéséért tett elévülhetetlen érdemeit, a reggeli show műsor fogalmát egyértelműen Ők (Gábor és Lajos) építették fel itthon. Természetesen nem engedjük el Lajost, nem távolodunk el egymástól és továbbra is számítunk tapasztalatára, kreativitására és szakértelmére a NeoFM életében” – mondta el Földes Ádám, a NeoFM vezérigazgatója.

(forrás: mmonline)