Az ELTE gólyatáborában történtekről szóló Morning Show sokaknál leverte a biztosítékot. 

Az elmúlt napok médiatörténései között kiemelt figyelmet kapott az a megdöbbentő és mélységesen elítélendő eset, amely az ELTE gólyatáborában történt. A témával a Class FM Morning Show című műsora is foglalkozott – megkérdőjelezhető tartalommal és stílusban. Az elhangzottak miatt számos kritikus sajtómegjelenés született, több nőjogi szervezet tüntetést szervezett a Class FM székháza elé, és az egyik kormánypárt is felszólalt a reggeli műsor tartalma ellen.

A rádió közleménye szerint a Class FM az eset kapcsán levonta a megfelelő következtetéseket és házon belül megtette a szükséges lépéseket. A rádió, a rádió vezetői, a műsor és személyesen Sebestyén Balázsék kérték a sértett Hölgy elnézését és bocsánatát. Tették ezt azért, mert sem a Class FM, sem a Morning Show, sem Sebestyén Balázs, sem Vadon János, sem Rákóczi Ferenc nem szándékozott gúnyolódni a történteken, sem a megmagyarázhatatlan és mélységesen elítélendő cselekedeten. Mindebben az elhangzottaknak megfelelően az ELTE rektorának a segítségét kérték. Az egyetem vezetőjének munkatársai megtették a megfelelő lépéseket és az üzenetet kérésünknek megfelelően tolmácsolták.

Mint írják, azért választották ezt az utat, mert úgy ítélték meg, hogy az általuk képviselt vállalati érdekeknél és a személyes szakmai reputációnál sokkal fontosabb, hogy ne tépjenek fel amúgy is nagyon fájdalmas sebeket újra, így a nyilvánosság igénybevétele helyett személyes módot választottak gondolataik kifejtéséhez. A továbbiak a rádió álláspontja szerint az igazságszolgáltatásra, az ELTE és a Class FM megfelelő belső fórumaira tartoznak.

„Mindezek ellenére el kell ismernünk, hogy a fenti eset rávilágított arra, hogy a Class FM médiapiaci súlyánál fogva és az ebből következő felelősségének tudatában nem teheti meg, hogy szó nélkül elmenjen olyan társadalmilag fontos ügyek mellett, amelyek a hazai mindennapok részeként jelen vannak, de minden józan európai és egyetemes alapértékkel összeegyeztethetetlenek. A fentiek szellemében a Class FM és a Morning Show munkatársainak közreműködésével reggeltől egy hónapos intenzív kampányt indítunk a nők elleni erőszak megállítása érdekében” – tették hozzá.
A csatorna reményei szerint a kampány segíthet abban, hogy a jövőben a gólyatáborban történtekhez hasonló esetek megelőzhetőek legyenek.
„A Class FM és a Morning Show valamennyi vezetője és dolgozója nevében szeretnénk megismételni: elítéljük erőszakot, nem volt szándékunk a sajnálatos és megmagyarázhatatlan tetten gúnyolódni, s ha bármely mondatunk, szavunk, gesztusunk bántó, vagy sértő volt, akkor bocsánatot kérünk!” – zárul a Class FM közleménye.

(RADIOSITE.HU)