Ismét segített egy hallgatónak a 89.5 Music Fm. 

Élő adásban szereztek jogi segítséget egy gyermekeit egyedül nevelő hölgynek, akit majd’ 5 éve csúnyán átvertek egy termékbemutatón és azóta nyögi a közel félmilliós árát néhány használhatatlan edénynek.
 
Válogatott átverésekkel igyekeznek rábeszélni védtelen, rendszerint idős embereket különböző termékbemutatókon – ez volt a témája a keddi Önindítónak. István Dani, Pordán Petra és Bochi – egyebek mellett – azt akarták megtudni, milyen pressziót alkalmaznak ezeken a bemutatókon, hogy olykor renkívül irreális áron vásároljanak emberek többnyire értéktelen termékeket.
Egy hasonló eset elszenvedője telefonált be a 89.5 Music Fm reggeli műsorába, aki elmondta, 460 ezer forintért „kellett” vásárolnia egy azóta már tönkrement étkészletet. „Az anyukám helyett mentem a termékbemutatóra és addig nem engedtek el, míg alá nem írok valamit” – mesélte a hölgy, s mivel biztos volt abban, hogy vissza lehet mondani, aláírta, de másnap közölték vele, hogy nincs visszaút. A hölgy, aki három gyermekét egyedül neveli, immár öt éve törleszti a kamatokkal terhelt adósságot, amiről persze kiderült: jogszerűtlen.

Bochi élő adásban fordult a Music Fm jogász hallgatóihoz, hátha akad, aki térítésmentesen segítene a szerencsétlenül járt hölgynek, és hamar jött is a segítség. Egy jogászhölgy – Gyöngyi – ajánlotta fel adásban szaktudását és mint elmondta, a „szerződés” többféle oldalról is támadható, miután egyrészt kényszerfenyegetés, megtévesztés hatása alatt írták alá, ráadásul az irreális ár miatt uzsorás szerződésnek minősül, ami miatt szintén semmissé tehető.
„A semmis szerződéseknél az eredeti állapotot kell visszaállítani, tehát mindent vissza kellene, hogy kapjon” – tette hozzás a jogász. Érkezett tehát a segítség, mire Bochkor Gábor csak ennyit mondott: „Ezért imádok rádiózni, gyerekek. Fantasztikus.”
(RADIOSITE.HU)