A Népszabadság információi szerint nótarádió jön a regionális adások helyére.  A Népszabadság információi szerint a regionális rádiós stúdiók felszámolására készül a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA). A kiszivárgott tervek szerint december 22-től megszüntetik az öt regionális stúdió (Győr, Pécs, Szeged, Debrecen és Miskolc) önálló műsorgyártását, elbocsátanak legalább negyven vidéki rádióst, részben felszámolják a tudósítói hálózatot, a Régió Rádió frekvenciáin pedig egy új, magyar nótát, népzenét és operetteket sugárzó rádiót terveznek.

A Népszabadság információi szerint a Magyar Rádió Zrt. vezetése nem ért egyet a Régió rádiók (korábban: MR6) megszüntetésével. Ráhatásuk a döntésre azonban csekély, mivel nem a jelentősen csökkentett létszámú Magyar Rádió Zrt. készít műsort, hanem az MTVA, illetve a leépítésekről is az MTVA mondja ki a végső szót. Az alap jelenlegi tervei szerint a harmadik csoportos leépítés keretében összesen 250 embert bocsátanak el, ebből nyolcvanat a rádiós területről, ezen belül pedig negyvenet a vidéki stúdiókból.
A napilap úgy tudja, az alap részéről felmerült, hogy a Régió Rádió frekvenciáin egy magyar népzenét sugárzó rádió legyen fogható. Megjegyzendő, jelenleg is van egy ilyen webrádiós műsorfolyam „Dalok és dallamok” (korábban: MR7) címmel, amely népzenét, nótát és operettslágereket sugároz. Korábban ezt a műsort vették át főleg az esti órákban a Régió rádiók is.
Azt azonban a médiaszolgáltatási alapnak meg kell szerveznie, hogy a Magyar Rádió vidékről továbbra is kapjon híranyagokat, interjúkat, magazinműsorok alapjául szolgáló riportokat. A Népszabadság információi szerint azt tervezik, hogy Győrött, Pécsett, Szegeden, Debrecenben és Miskolcon megtartanak két-három tudósítót, akik főként a hírműsoroknak szállítanak be riportokat és interjúkat.

Ezen túl az MTVA több megyei jogú város helyi és körzeti rádiójával köt majd keretszerződéseket a vidéki anyagok elkészítésére, ahogy ez korábban a Magyar Televízió regionális tudosítóhálózatának felszámolása esetében is történt.

(RADIOSITE.HU)