ImageAz utolsó Advertum-tulajdonú, nyíregyházi rádió is elvesztette mûsorszolgáltatási jogosultságát, a mûködtetõ társaság ellen pedig díjhátraléka miatt felszámolást kezdeményez az ORTT – adta hírül az MTI.

 
 
 
Az errõl határozó szerdai ORTT-ülés több résztvevõjétõl származó értesülés szerint öt támogató voks mellett négy tartózkodást számoltak meg a döntéshozatalnál. Az MTC-Jonatán Rádió Kft. ugyan tavaly augusztusban átvette az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) fizetési felszólítását, de azt a rendelkezésére álló 15 napon belül „indokolt írásbeli nyilatkozatban nem vitatta és nem is egyenlítette ki azt”.

A díjtartozás ügyében a hatóság már a nyáron is tett lépéseket: a cég egy debreceni és egy miskolci koncesszióját július közepén visszavonták, de a harmadik adó esetében a javaslat nem kapott többséget, azt csupán egyhetes felfüggesztéssel sújtották. Ugyanekkor úgy határozott az ORTT, hogy 180 napot ad a társaságnak egy meg nem nevezett tulajdonosi összeférhetetlenség felszámolására; tette ezt a médiatörvény azon passzusa alapján, amely kimondja: a körzeti, helyi mûsorszolgáltató a vételkörzetébe esõ hasonló cégnél bizonyos kivételektõl eltekintve befolyásoló részesedést nem szerezhet.

 
(forrás: MTI)